DNA cere retinerea si arestarea lui Sova: Prejudiciu de aproape 3,5 milioane de lei

Vineri, 13 Martie 2015, ora 15:39
4487 citiri
DNA cere retinerea si arestarea lui Sova: Prejudiciu de aproape 3,5 milioane de lei

Prejudiciul in dosarul in care senatorul PSD Dan Sova este acuzat de savarsirea a trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu se ridica la 3,5 milioane de lei, reprezentand foloase necuvenite.

Potrivit procurorilor DNA, Sova ar fi insistat pe langa Dumitru Cristea, pe atunci director general si ordonator de credite Complexul Energetic Turceni (CET), sa incheie un contract de asistenta juridica, relateaza Adevarul, fapte petrecute in perioada ianuarie - 13 februarie 2008.

Pe 13 februarie 2008, s-a incheiat astfel, nelegal, contractul de asistenta juridica intre CET si "Sova si Asociatii". In plus, Sova a conceput termenii si conditiile contractului semnat din partea firmei de avocatura, fiind astfel obtinut un folos necuvenit de 1.242.018 de lei.

De asemenea, Sova a mai conceput termenii si conditiile unui act aditional si in alt caz, fiind semnat din partea firmei sale de avocatura, folosul necuvenit obtinut fiind de 1.142.400 lei, faptele petrecandu-se in perioada 2 octombrie - 1 noiembrie 2007, in contextul litigiului dintre CET si Electrica.

Nu in ultimul rand, in contextul unui alt litigiu, dintre Complexul Energetic Rovinari (CER) si ICM - SC, Sova ar fi insistat pe langa directorul general al CER. A rezultat o decizie de a incheia nelegal contractul de asistenta juridica dintre CER si firma de avocatura a senatorului, pe 14 februarie 2008, iar in acest caz "Sova si Asociatii" a obtinut 1.071.336,80 de lei.

Astfel, arata DNA, a fost obtinuta o suma estimata la 3.455.754 de lei, ceea ce reprezinta folos necuvenit in favoarea "Sova si Asociatii", dupa contractele de asistenta juridica ce au fost incheiate de firma de avocatura a senatorului PSD cu complexurile energetice Turceni si Rovinari.

DNA cere retinerea si arestarea lui Dan Sova, acuzat ca a distrus probe incriminatorii

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) cere arestarea senatorului Dan Sova, fiind acuzat de complicitate la abuz in serviciu.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a transmis procurorului general al PICCJ referatul cauzei, in vederea sesizarii Senatului, pentru formularea cererii de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a senatorului Sova Dan Coman, cu privire la savarsirea a trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu, se arata intr-un comunicat al Directiei remis Ziare.com.

Procurorii spun ca, in perioada 2007-2009, Dan Sova a semnat mai multe contracte si acte aditionale incheiate intre Complexele Energetice Rovinari si Turceni, pe de o parte, si SCA "Sova si Asociatii", pe de alta parte.

Citeste si:
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
Președintele Consiliului Național al ALDE Cristian Dima a lansat vineri, 17 septembrie, o invitație către liderul PNL Ludovic Orban să se înscrie în ALDE în cazul în care va pierde...
Ce spune președinta Senatului despre un eventual guvern minoritar. ”Așa speculații nu fac bine României”
Ce spune președinta Senatului despre un eventual guvern minoritar. ”Așa speculații nu fac bine României”
Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, vineri, că USR PLUS nu va sprijini un guvern minoritar, menţionând că experienţa României cu astfel de guverne este una "proastă"....
Sursa: Ziare.com