Un ministru spune ca s-au scos 35 de miliarde de euro cu camionul din Romania. Prima reactie de la Guvern

Sambata, 02 Aprilie 2016, ora 15:39
5082 citiri
Un ministru spune ca s-au scos 35 de miliarde de euro cu camionul din Romania. Prima reactie de la Guvern

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a comentat, sambata, declaratia ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, care a acuzat ca in ultimii cinci ani au iesit din Romania in camioane 35 de miliarde de euro, care ar fi ajuns in Elvetia.

"Sunt interpretari ale lui Achim Irimescu legate de informatii vehiculate in presa si de Curtea de Conturi. E drept, neclare si confuze", a precizat Dan Suciu, pentru Mediafax.

Suciu a refuzat sa comenteze si declaratiile aceluiasi ministru cu privire la pestele importat cu viermi si mezelurile spalate cu otet, declarand ca exista un punct de vedere oficial al Protectiei Consumatorului si al Ministerului Agriculturii.

Ministrul Irimescu a declarat in aceasta saptamana pentru Ziarul Financiar ca exista o diferenta intre romani si straini, din punct de vedere al coruptiei, si anume ca cei din afara nu scot banii din tarile lor.

"Eu (in Vest - n.red.), cand fac o afacere cu statul si castig, sa zic, un milion de euro, eu banii aia nu-i duc intr-o tara straina, sa-mi iau casa sau sa-i pun in cont, ci ii pastrez in Belgia (destinatie generica - n.red.) si fac o afacere, o firma, o fabricuta, si dau si la amaratul ala sa manance o paine.

Voi scoateti banii din tara, si - imi spunea el (un interlocutor care i-a relatat povestea - n.red.) - s-au scos in ultimii cinci ani de guvernare, de pe vremea lui Basescu - ca asa era atunci, nu ca ar fi altii mai procopsiti ca altii. Nu! Toti sunt romani, toate partidele, sa fim clari. S-au scos 35 de miliarde (de euro) din Romania, imi spuneau baietii, confidential; din Romania, cu camionul, s-au dus in Elvetia", a sustinut oficialul.

Ministru: In ultimii 5 ani, din Romania s-au scos 35 de miliarde de euro cu camionul. Reactie foarte dura a lui Basescu

Declaratia a atras atentia fostului presedinte Traian Basescu, care a reactionat la Romania TV.

"Daca Irimescu stie, inseamna ca are si elemente sa probeze. Daca nu, esteun delator ordinar si trebuie arestat imediat. Un derbedeu ca asta. Daca are cumva dreptate, inseamna ca serviciile de contrainformatii, deci SRI, au fost partase cu ei. Nu era posibil un asemenea transfer de bani fara sa-si dea seama structurile de contrainformatii romanesti. Ori unul, ori altul trebuie arestat imediat", a spus Traian Basescu.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...