Ce se întâmplă cu Dani Alves, aflat în închisoare din luna ianuarie. Anunțul Tribunalului din Barcelona

Marti, 01 August 2023, ora 08:11
2641 citiri
Ce se întâmplă cu Dani Alves, aflat în închisoare din luna ianuarie. Anunțul Tribunalului din Barcelona
Dani Alves e la inchisoare FOTO facebook

Fotbalistul brazilian Dani Alves, acuzat de o tânără că a violat-o la sfârşitul lui decembrie şi încarcerat din ianuarie, va fi judecat pentru agresiune sexuală, o categorie penală care include violul în Spania, a confirmat luni pentru AFP Tribunalul Superior din Catalonia.

Data procesului nu a fost încă stabilită, a precizat tribunalul, adăugând că acuzaţiile aduse fostului fundaş al Barcelonei şi Paris SG, în vârstă de 40 de ani, vor fi aceleaşi cu cele menţionate în anchetă, şi anume "infracţiunea de agresiune sexuală".

Potrivit presei spaniole, judecătorul de instrucţie însărcinat cu ancheta l-a convocat miercuri pe fotbalist la o audiere pentru a-i notifica procesul şi a ataşat la deschiderea procedurii o "cauţiune" de 150.000 de euro, care nu este menită să îi permită jucătorului să iasă din închisoare, ci impusă ca o "garanţie" care să fie avansată pentru a acoperi eventualele daune.

Acelaşi judecător respinsese de două ori cererea de eliberare a jucătorului, invocând "riscul ridicat de fugă" al lui Dani Alves, "legat de pedeapsa mare care i s-ar putea aplica în acest caz", de "probele grave" care îl incriminează şi de "resursele sale financiare enorme care i-ar putea permite să părăsească Spania în orice moment".

Dacă nu există circumstanţe agravante, jucătorul ar putea fi condamnat la 12 ani de închisoare.

Dani Alves, care se afla la acea vreme sub contract cu clubul mexican Pumas, a fost acuzat de o tânără că a violat-o în toaleta unui club de noapte la modă din Barcelona, la sfârşitul lunii decembrie.

El este încarcerat din 20 ianuarie în complexul penitenciar Brians, la aproximativ patruzeci de kilometri de Barcelona.

Într-un interviu publicat la o săptămână după respingerea celei de-a doua cereri de eliberare a sa, care a stârnit un val de indignare în Spania, jucătorul a afirmat că are "conştiinţa foarte curată în legătură cu ceea ce s-a întâmplat în acea noapte în toaletele din zona VIP a clubului de noapte Sutton".

Pe lângă faptul că îşi susţine nevinovăţia, Dani Alves mai susţine în acest interviu că motivul pentru care şi-a schimbat de mai multe ori povestea, ajungând chiar să afirme într-o înregistrare video la începutul lunii ianuarie că nu a întâlnit-o niciodată pe reclamantă, a fost pentru a nu-şi periclita căsnicia.

Unul dintre cei mai titraţi fotbalişti din istorie, Alves a cunoscut cea mai glorioasă perioadă a carierei sale la Barcelona, între 2008 şi 2016, când a cucerit 23 de trofee. El a mai jucat pentru Juventus şi Paris Saint-Germain.

Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Accidentat des, François-Xavier Fumu Tamuzo a decis să îşi încheie cariera de fotbalist la jumătatea lunii aprilie, la doar 29 de ani. Atacantul echipei Laval, format la Auxerre, a decis să...
Cum a reușit legendarul Boris Becker să scape de falimentul personal. Fostul tenismen a stat la închisoare
Cum a reușit legendarul Boris Becker să scape de falimentul personal. Fostul tenismen a stat la închisoare
Justiţia britanică a decis să închidă procedura de faliment personal împotriva fostului jucător german de tenis Boris Becker, în urma unui acord cu avocaţii săi, a anunţat joi...
#Dani Alves, #inchisoare, #decizie, #Tribunal, #judecata , #stiri fotbal