Premierul britanic, catre imigranti: Va vom gasi si va vom trimite acasa!

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 09:47
4517 citiri
Premierul britanic, catre imigranti: Va vom gasi si va vom trimite acasa!

David Cameron i-a avertizat pe imigrantii sositi ilegal in Marea Britanie ca vor fi gasiti si trimisi inapoi in tara de origine.

Amenintarile premierului britanic vin in conditiile in care laburistii si Ukip au atacat cele mai noi masuri ale Guvernului britanic de reducere a beneficiilor sociale pentru imigranti, pe care le considera prea blande, scrie The Guardian.

Cameron a amenintat imigrantii cu deportarea, pe fondul acestor critici si mai ales in cadrul incercarilor de a recupera o parte din electoratul atras de pozitia anti-imigranti a Ukip.

"Cand va vom gasi, si fiti siguri ca va vom gasi, ne vom asigura ca sunteti trimisi in tara de unde ati venit", a spus Cameron.

"Ceea ce spunem este ca schimbarile noastre azi vor economisi jumatate de miliard de lire din banii contribuabililor in urmatorii cinci ani, asa ca este o economie semnificativa. Dar sa fim lamuriti, unii oameni vin aici sa munceasca, altii vin aici sa pretinda ajutoare si altii vin aici pretinzand ca sunt studenti".

"Facem mai multe astazi pentru a inchide colegiile false. Deja am inchis multe si vom inchide si mai multe. Este dreptul cetatenilor britanici sa stie ca avem un sistem de imigratie corect care le spune oamenilor: daca esti aici ilegal ar trebui sa mergi acasa", a continuat acesta.

Cameron a subliniat ca are "o abordare foarte clara, anume daca nu ai dreptul sa fii aici, vei fi trimis acasa, nu ar trebui sa fii aici. Oamenii vor sa stie ca avem un sistem de imigrare corect, legal, si in ceea ce priveste imigratia ilegala, te vom gasi, te vom trimite acasa".

Ingrijorare pentru imigrantii romani: Marea Britanie anunta noi restrictii

Marea Britanie a impus, la inceputul acestei saptamani, noi restrictii imigrantilor din Uniunea Europeana care vor sa ajunga pe teritoriul sau, prin masuri de reducere a perioadei in care acestia vor putea cere ajutoare sociale.

Nou-venitii vor putea cere ajutoare sociale doar pentru o perioada maxima de trei luni. Dupa aceea, vor trebui sa faca dovada ca au perspective clare de angajare.

Britanicii, radicalizati impotriva imigrantilor: Fara ajutoare sociale timp de trei ani

Guvernul britanic a inasprit constant criteriile care trebuie indeplinite de imigrantii europeni astfel incat acestia sa poata solicita ajutoare sociale, in urma presiunilor politice.

Furie in Marea Britanie: Sute de romani "plimbati" gratis cu avionul pana acasa au revenit imediat

Reducerea anuntata de Cameron va intra in vigoare incepand cu luna noiembrie.

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#David Cameron imigranti ilegali, #imigranti ilegali Marea Britanie , #premier Marea Britanie