Imigrantii est-europeni, inclusiv romanii, sclavi ai Germaniei moderne - Deutsche Welle

Duminica, 10 Februarie 2013, ora 19:42
6973 citiri
Imigrantii est-europeni, inclusiv romanii, sclavi ai Germaniei moderne - Deutsche Welle
Foto: flux.md

Sosirea masiva a romanilor si bulgarilor in Germania s-a transformat intr-o mare problema pentru multe orase ale acestei tari. Imigrantii costa mult bugetele locale, fiind amenintata si pacea sociala, se plang cei de la Uniunea Oraselor Germane.

Berlin, Munchen, Stuttgart, Hamburg, Dortmund, Duisburg, Mannheim - lucrul comun dintre aceste orase este ca foarte multi imigranti din Europa de Est le prefera ca destinatii. In anumite locuri, numarul imigrantilor bulgari si romani a crescut de 6 ori comparativ cu anul 2006, se arata intr-o declaratie a uniunii sus-mentionate, noteaza Deutsche Welle.

In acelasi timp, aceste orase au devenit si un loc al somajului extrem de ridicat, care acutizeaza problema imigrantilor est-europeni. Lucrurile sunt ingreunate si de faptul ca, in marea lor majoritate, imigrantii sunt oameni slab educati, preponderent de etnie rroma, care nu au nicio sansa pe piata muncii din Germania, se mai arata in document.

Robii din estul Europei

Motivul care aduce acest puhoi de imigranti in aceste orase sunt legate de saracia din tarile de bastina, scrie Die Welt. Acesti oameni fug de discriminarea si rasismul de acasa, dar si in Germania ei continua sa traiasca la limita saraciei, din aceasta cauza multi fiind obligati sa practice activitati ilegale.

Acest lucru ii transforma intr-un nou tip de robi moderni, spune un reprezentant al primariei din Mannheim. Tinand cont ca, pana in 2014, piata muncii din Germania ramane inchisa pentru romani si bulgari, multi dintre acesti imigranti se inregistreaza fictiv ca practicand profesiuni liberale. In acest fel, ei ocolesc interdictiile catre piata muncii, dar acest lucru nu rezolva problema lor. In multe cazuri multi dintre acesti oameni ajung sa lucreze in constructii, unde muncesc ilegal, cate 12 ore pe zi, pentru o plata de mizerie.

Dar asta nu e tot: din cauza situatiei extreme in care se gasesc, imigrantii romani si bulgari se transforma in tinte sigure pentru tot felul de agenti imobiliari de ocazie, care le inchiriaza camere de tot rasul cu 150 euro pe luna.

Probeleme sunt si cu copiii imigrantilor, care fie nu vorbesc deloc nemteste, fie sunt analfabeti si nu pot fi integrati in sitemul de invatamant, spune un reprezentant al serviciilor sociale din Stuttgart.

Putin diferita este situatia celor care ajung in Germania cu scopul de a practica prostitutia. De obicei, acestea sunt femei si fete tinere din Europa de Est, care au fost fie rapite, fie atrase cu promisiuni false. Numai in provincia Renania de Nord-Westafalia, numarul femeilor care se prostitueaza a depasit 30.000, iar in toata Germania se ocupa cu prostitutia peste 400.000 de femei.

In jur de 80% dintre acestea sunt straine, indeosebi din Romania, Bulgaria, Ucraina, Cehia, Polonia si Rusia, spune seful politiei din Duisburg. Femeile sunt atrase in mod organizat in Germania, unde le sunt luate documentele de identitate. Apoi, cu ajutorul batailor crunte si a narcoticelor sunt transformate in sclave.

"Proxenetii le ameninta ca, daca nu asculta, familiile si rudele din tara de bastina vor pati ceva rau", spune acelasi politist.

Conform statisticilor, zilnic, in jur de 1,2 milioane de germani apeleaza la serviciile prostituatelor. Castigul anual din aceasta industrie este de 14,5 miliarde de euro.

Eveniment Quarterly Report

Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, făcea presiuni asupra subalternilor săi care se ocupau de derularea unor proiecte finanţate din fonduri europene pentru ca unele sume...
Trecutul puțin știut al lui Dumitru Buzatu: a scris la un ziar celebru, în "grupul acela formidabil": "Un tânăr de treabă ajuns o otreapă"
Trecutul puțin știut al lui Dumitru Buzatu: a scris la un ziar celebru, în "grupul acela formidabil": "Un tânăr de treabă ajuns o otreapă"
Baronul PSD Dumitru Buzatu este amintit de foști colegi de facultate din Iași. În studenție, politicianul ajuns stăpânul "moșiei" Vaslui era apreciat și considerat un tânăr de viitor....
#imigranti romani Germania, #Germania romani migrare, #locuri munca Germania imigranti , #romani strainatate