Primarul PSD din Botoșani, turnat la DNA de soțul amantei sale, șofer de TIR. Cum s-a derulat interacțiunea cu procurorii

Autor: N.G.
Vineri, 02 Februarie 2024, ora 16:22
9134 citiri
Primarul PSD din Botoșani, turnat la DNA de soțul amantei sale, șofer de TIR. Cum s-a derulat interacțiunea cu procurorii
Primarul Cosmin Ionuț Andrei FOTO facebook

Primarul PSD din Botoșani a fost turnat la DNA de soțul amantei sale, pe care Cosmin Ionuț Andrei a angajat-o, printr-un concurs trucat, la un serviciu din cadrul primăriei.

Soțul femeii este șofer de TIR. Acesta a descoperit hârtiile cu subiectele pentru concurs și a mers cu ele la DNA.

„Din primele verificări, a rezultat că soțul candidatei Hritcu Cristina-Geanina, numitul Hritcu Cristian-Măricel, a intrat în posesia înscrisurilor conținând variantele de subiect ce îi fuseseră furnizate soției sale, cu 1 zi înainte de susținerea examenului, înscrisurile aflându-se in incinta locuinței celor doi soți. (...)

Potrivit procesului-verbal din dată de 25.01.2024, ofițerul de poliție judiciară delegat în cauza a luat legătură, telefonic, la nr. cu numitul Hritcu Cristian-Măricel, care i-a precizat faptul că în prezent se află la muncă în Italia, fiind șofer pe TIR și că deține niște înscrisuri reprezentând subiectele la examenul din 26.08.2021 susținut de soția să Hritcu Cristina-Geanina pentru ocuparea unui post la Direcția Taxe și Impozite Locale Botoșani. Aceste înscrisuri le are de la soția să, care le-a primit în vara anului 2021 și care le-a adus la imobilul reprezentând domiciliul conjugal, înscrisuri pe care, ulterior, Hritcu Cristian-Măricel le-a luat și le-a depozitat într-un imobil din mun. Botoșani la care are acces prietenul sau”, se arată în referatul procurorilor DNA.

Amanta primarului abia a reușit să obțină notă de trecere la concurs deși primise înainte subiectele.

„Martora arată că ulterior a rătăcit prin casă înscrisurile pe care le-a primit de la primarul Andrei Cosmin-Ionuț reprezentând variantele de subiecte, acestea fiind găsite, apoi, de către soțul ei, care în vara anului 2023, i-a confirmat că înscrisurile se află la el, în păstrare. Martora a precizat că din cauza că nu a avut prea mult timp la dispoziție că să învețe temeinic răspunsurile la subiectele primite, a obținut o notă de trecere la proba scrisă, astfel încât să poată fi admisă, dar nu o notă destul de mare”, se mai arată în document.

Alte date relevante din referat:

„(...) Printre documentele de concurs identificate la sediul Primăriei mun. Botoșani, au fost identificate propunerile de subiecte pentru concursul de ocupare a postului de consilier clasa I, grad profesional superior la Compartimentul Urmărire, Încasare Taxe, Impozite, Amenzi întocmite de fiecare dintre cei trei membri ai comisiei de concurs.

Urmare a propunerilor de subiecte întocmite de fiecare membru al comisiei, au fost constituite două variante, VARIANTA I și VARIANTA II, fiecare varianta conținând un număr de 5 întrebări. În urmă extragerii variantelor, la proba scrisă, candidatei i-a fost dată, spre soluționare, varianta II.

Printre înscrisuri a fost identificat un plic de culoare albă, inscripționat „CONSILIER COMP. URMĂRIRE ÎNCASARE T.I.A.” purtând ștampila primăriei mun. Botoșani, ce conține VARIANTA I rezultată în urmă propunerilor de subiecte.

Consultând cele 10 întrebări aferente celor două variante de subiecte propuse spre soluționare candidatei Hritcu Cristina-Geanina și comparându-le cu înscrisurile primite de această de la primarul mun. Botoșani, astfel cum a rezultat în urmă probelor administrate în cauza, s-a stabilit că această primise subiectele de examen aferente ambelor variante, astfel încât orice varianta ar fi picat în ziua examenului, I sau ÎI, candidată Hritcu Cristina-Geanina era „acoperită”.

Din documentele de concurs, mai rezultă faptul că, atât la proba scrisă, cât și la proba interviului, fiecare membru al comisiei a oferit același punctaj candidatei Hritcu Cristina-Geanina”. În final, amanta primarului a fost declarată admisă și a ocupat postul vizat.

Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Stelian Ion, deputat USR, candidat al alianţei Dreapta Unită la Primăria Constanţa, atrage atenţia că semnătura sa şi a altor colegi din USR Constanţa apare în mod fraudulos pe lista de...
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
#DNA coruptie, #primar botosani, #primar PSD, #amanta primar , #DNA