Ceasul Apocalipsei arata ca mai avem doua minute jumatate pana distrugem Pamantul. E cea mai grava situatie din 1953

Vineri, 27 Ianuarie 2017, ora 15:37
10234 citiri
Ceasul Apocalipsei arata ca mai avem doua minute jumatate pana distrugem Pamantul. E cea mai grava situatie din 1953
Foto: Ziare.com

Ceasul Apocalipsei, asa-zisul "Doomsday Clock", care este considerat un indicator al probabilitatii distrugerii civilizatiei umane, a fost dat inainte cu o jumatate de minut, fiind astazi la cel mai apropiat nivel de sfarsitul lumii din ultimii 64 de ani.

Astfel, in anul 2017, Ceasul Apocalipsei a fost fixat la ora 11:57:30, la doar 2 minute si jumatate distanta de miezul noptii, moment care ar reprezenta sfarsitul civilizatiei umane.

Organizatia care se ocupa de acest ceas simbolic pentru soarta omenirii, Bulletin of Atomic Scientists, si-a motivat decizia de a da inainte ceasul ca urmare a "deteriorarii peisajului de securitate globala in 2016".

"Sa nu ne facem iluzii, a fost un an dificil", a declarat Rachel Bronson, director executiv si al Bulletin of the Atomic Scientists.

Insa organizatia a citat si alegerea presedintelui Donald Trump drept un motiv in plus pentru modificarea orei.

"Aceasta situatie globala tulburatoare a servit drept fundal pentru ascensiunea nationalismului strident la nivel global in 2016, inclusiv scrutinul prezidential din Statele Unite, unde castigatorul, Donald Trump, a facut comentarii ingrijoratoare cu privire la utilizarea si proliferarea armamentului nuclear si a contestat consensul stiintific coplesitor in ceea ce priveste schimbarile climatice".

Astfel, Ceasul Apocalipsei se afla astazi cel mai aproape de "miezul noptii" din ultimii 64 de ani. In 1953, oamenii de stiinta au fixat ceasul la ora 11:58:00, dupa ce Statele Unite testasera prima arma de tip termonuclear, iar cateva luni mai tarziu, URSS a testat o bomba cu hidrogen.

De asemenea, in 2015, 1984 si 1949, Ceasul a fost fixat la 3 minute distanta de miezul noptii. Lumea a fost cea mai sigura in 1991, cand ceasul a aratat 11:43:00.

Este pentru prima oara in istorie cand Ceasul Apocalipsei indica si o fractie dintr-un minut.

Creat in anul 1947, Ceasul Apocalipsei a fost conceput de oameni de stiinta care au participat la Proiectul Manhattan (proiectul de dezvoltare a primei arme nucleare). Initial considerat drept un indicator al probababilitatii producerii unui conflict nuclear pe scara larga, acum include si alte amenintari, cum ar fi schimbarile climatice, armele biologice si amenintarile cibernetice.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Doomsday Clock ceas Apocalipsa, #Ceas Apocalipsa miezul noptii, #Doomsday Clock sfarsitul lumii , #presedinte SUA