Trump isi anuleaza vizita in America Latina, ca sa se ocupe de Siria

Marti, 10 Aprilie 2018, ora 22:10
2530 citiri
Trump isi anuleaza vizita in America Latina, ca sa se ocupe de Siria

Trump si-a anulat prima vizita in America Latina, la sugestia noului sau consilier pe probleme de securitate nationala John Bolton. Acesta l-a sfatuit pe presedintele american sa-si anuleze vizita in America de Sud prevazuta saptamana aceasta, din cauza crizei in curs in Siria, relateaza The Associated Press.

Pe de alta parte, Trump si premierul britanic Theresa May si-au afirmat marti hotararea, intr-o convorbire telefonica, de a nu permite continuarea unor atacuri chimice in Siria.

"Cei doi lideri au condamnat dispretul crud fata de viata umana al presedintelui sirian (Bashar al-) Assad", a anuntat Casa Alba intr-un comunicat, dupa convorbirea cu premierul britanic, potrivit AFP.

Pe de alta parte, Organizatia Internationala pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) a anuntat marti ca va trimite o misiune de ancheta in localitatea siriana in care a avut loc sambata un presupus atac chimic, potrivit AP.

OIAC a anuntat ca secretariatul sau tehnic a cerut Guvernului sirian sa ia masurile pentru a permite accesul misiunii de ancheta.

Organizatia a precizat, marti, intr-un comunicat, ca cererea sa a coincis cu o cerere a Guvernului sirian si a Rusiei de ancheta cu privire la acuzatiile referitoare la folosirea de arme chimice la Duma.

O echipa se pregateste sa mearga in Siria in curand, precizeaza OIAC.

Activisti din opozitia siriana si paramedici au anuntat ca cel putin 40 de persoane au fost ucise sambata, la Duma, intr-un atac cu armament chimic si au acuzat Guvernul sirian pentru acest atac. Damascul a respins acuzatiile, pe care le-a considerat "fabricate".

Citeste si:
Istoria guvernelor României
Istoria guvernelor României
O fi bimilenară istoria ceaușistă a poporului român, dar istoria documentată a guvernelor României nu este mai veche de 159 de ani. În tot acest timp, Principatele Unite, apoi Regatul...
Gabriela Firea, despre proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze: „Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an”
Gabriela Firea, despre proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze: „Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an”
Gabriela Firea a anunțat luni, 18 octombrie, că proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze va ajunge astăzi în Senat. Astfel, potrivit proiectului social democraților,...
Sursa: NEWS.RO
Comentarii
John Doe 5430
rank 5
Corleone...pariu ca nu are ce sa gaseasca FBI-ul ...apa de ploaie