Hotii de cablu au lasat un sat fara legatura telefonica

   

Hotii de cablu au lasat un sat fara legatura telefonicaz
Locuitorii satului Ariusd din comuna Valcele nu mai pot comunica prin intermediul telefoanelor fixe de aproape o saptamana, de cand hotii le-au furat cablurile telefonice. Primarul comunei Valcele, Dumitru Marinescu, a declarat pentru Agerpres ca "aproape tot satul a ramas fara telefon", iar seful Postului de Politie din localitate, Gheorghe Olteanu a precizat ca ar fi vorba de circa o suta de abonati. "Aproape tot satul e fara telefon, nu merge reteaua.

Oamenii sunt suparati si au facut reclamatii la furnizor", a declarat Dumitru Marinescu. Potrivit sefului Postului de Politie, Gheorghe Olteanu, cablul telefonic dintre Araci si Ariusd, in lungime de aproape 80 de metri, a fost furat de patru tineri cu varste cuprinse intre 14 si 27 de ani, care au fost prinsi in flagrant de o patrula de politisti. Tinerii intentionau sa vanda cablurile la Remat. "Topesc cablurile ca sa scoata cuprul pe care il vand cu 16,40 de lei la Remat.

(...) Din cei 80 de metri de cablu ar fi scos 52 de kilograme de cupru", a declarat seful de post. Cei patru tineri sunt cercetati in stare de libertate pentru furt calificat. Directorul Romtelecom Covasna, Csiki Zoltan a declarat ca este pentru a cincea oara cand dispar cablurile telefonice din zona Valcele. "Cand mergeam sa inlocuim o portiune de cablu, disparea din alta.

Fenomenul nu e singular. La Valea Crisului ne-au lasat aproape 200 de abonati in aer. Ne gandim la alte solutii, la satelit sau la fibra optica pentru ca nu contine cupru si, probabil, ca nu vor mai fi tentati sa o fure", a declarat Csiki Zoltan. Acesta nu a putut avansa un termen pana la care abonatii din Ariusd vor fi reconectati la retea, iar cei din Valea Crisului vor putea vorbi din nou la telefon de la 1 martie a.c. ...citeste toata stirea
Miercuri, 17 Februarie 2010, ora 13:47
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Criza naste idei: inovatie covasneana pentru salvarea de vieti
Donatorii de sange din orice zona a judetului vor avea parte de transport gratuit si testare ...
Ce reproseaza Antal Arpad Guvernului din care face parte si UDMR
Faptul ca Romania a intrat in anul 2021 fara a avea un buget adoptat nu face cinste noului executiv, ...
Reducere de 1.500 de euro la pretul de pornire al licitatiei care vizeaza masina Primariei Barcani
Consiliul Local al comunei Barcani a hotarat in cea mai recenta sedinta sa mai scada din pretul de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor