Ponta vrea sa ii dea mai multi bani lui Constantin - Ce s-a discutat despre rectificarea bugetara

Joi, 23 August 2012, ora 14:21
3979 citiri
Ponta vrea sa ii dea mai multi bani lui Constantin - Ce s-a discutat despre rectificarea bugetara
Foto: gov.ro

Premierul Romaniei, Victor Ponta, a enumerat sectoarele catre care se vor indrepta banii din rectificarea bugetara, mentionand ca toate sumele obtinute in plus vor merge catre agricultura.

"Informatiile le puneti asa cum am negociat cu FMI, pentru ca semnalul pozitiv pe care l-am primit din partea institutiei a fost unul foarte important. Guvernul a fost un factor de stabilitate, noi suntem cei catre care se indreapta sperantele romanilor", a declarat Victor Ponta, la inceputul sedintei de Guvern.

Legat de proiectul de rectificare bugetara, premierul a tinut sa sublinieze ca actualul Executiv a trebuit sa lucreze pe un proiect conceput gresit, pe care trebuie sa il duca la capat, insa cu corecturile de rigoare.

Bugetul pe 2012, rectificat joi. Deficitul va creste

El a enumerat cateva capitole la care se vor aplica rectificarile.

"Este vorba de banii pe care trebuie sa ii returnam bugetarilor, de pensii, dar si de banii pe care ii alocam incepand de astazi pentru insotitorii persoanelor cu dizabilitati. Mi se pare criminal ca nu s-au dat bani pentru asa ceva.

Trebuie sa incercam sa vedem ce facem cu autoritatile locale, care au fost intentionat aduse in stare de faliment, insa trebuie sa rezolvam si cateva cazuri punctuale. Noi vom asigura banii pentru doctoranzi, fostul Ministru al Educatiei din PDL (Catalin Baba - n.r.) probabil ii ura pe cei cu adevarate studii superioare", a sustinut acesta.

De asemenea, el i-a transmis ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, ca toti banii in plus care vor veni la buget vor fi alocati din toamna pentru combaterea efectelor secetei.

"In plus fata de ceea ce decidem azi, toate resursele pe care le vom mai avea sa le indreptam catre agricultura, sectorul cel mai lovit in acest an, mai ales de conditiile naturale. Orice leu in plus care vine la buget va merge acolo, pentru a ajuta un sector fundamental al economiei si al vietii romanilor", a afirmat Ponta.

De asemenea, el i-a transmis ministrului Turismului, Eduard Hellving, sa parcurga proiectele pe care Romania s-a angajat sa le organizeze, dar pentru care nu a alocat niciun ban.

Victor Ponta a sustinut ca bugetul pentru investitii al Justitei nu mai exista, precizand ca in viziunea celor de la PDL, "acesta se termina la mai. De atunci nu mai aveau bani, insa trebuie sa aplicam noi reglemntari pentru judecatori si grefieri, pe care nu i-a prevazut nimeni".

Premierul a subliniat efortul pe care l-a facut ministrul Finantelor in mentinerea stabilitatii bugetare.

"Noi vom pune toti banii pe masa si de aici vom face ceea ce vor oamenii", a conchis Ponta.

Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Producătorii chinezi își prezintă cele mai noi modele la Auto China, care a început joi, 25 aprilie, la Beijing. O "cursă pe viață și pe moarte" a început să se desfășoare pe cea...
#Victor Ponta rectificare bugetara, #Ponta rectificare bugetara, #bani rectificare bugetara , #buget