Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Deficitul bugetar al Germaniei s-a dublat

Joi, 26 August 2010, ora 09:13
1581 citiri
Deficitul bugetar al Germaniei s-a dublat
Foto: Arhiva

Deficitul bugetar al Germaniei s-a dublat la 3,5 procente din produsul intern brut in prima jumatate a anului, au aratat marti datele statistice.

Oficiul Federal de Statistica a spus intr-un raport ca deficitul public a ajuns la 42,8 de miliarde de euro in primele sase luni ale acestui an, practic dublandu-se fata de perioada similara a anului trecut, cand era de 18,7 de miliarde de euro, scrie Xinhuanet.

Potrivit preturilor actuale, deficitul a ajuns la 3,5% din produsul intern brut al germaniei, peste limita maxima de 3% impusa de Pactul UE pentru Stabilitate si Dezvoltare.

"Impactul crizei economice si financiare, precum si a masurilor luate de guvern pentru sprijinirea economiei si a pietelor financiare, este clar reflectat acum in bugetul guvernului central si a guvernelor locale deasemenea," a spus oficiul.

Economia Germaniei, cea mai mare din Europa, s-a contractat cu 4,7 % anul trecut, in contextul crizei financiare globale, marcand cea mai severa recesiune dupa cel de-al doilea razboi mondial. Totusi, economia inceput sa-si revina in pasi mai rapizi din primavara.

Marti, oficiul de statistica a confirmat prognoza facuta la inceputul lunii august prin care economia Germaniei a crescut cu 2,2 % in al doilea trimestru din 2010, fiind cea mai mare crestere din 1991.

Cresterea exporturilor, precum si majorarea investitiilor si a comenzilor, au dat un imbold economiei germane.

Ultimele cifre arata ca exporturile au crescut cu 3,8 % in iunie fata de luna mai, ridicand excedentul comercial la cel mai inalt nivel din octombrie 2008.

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#economia germania, #deficit Germania , #deficit bugetar