Criza la Chicago: se inchid institutiile publice

Duminica, 16 August 2009, ora 12:27
2130 citiri
Criza la Chicago: se inchid institutiile publice

Intr-o incercare de a reduce cheltuielile publice, autoritatile locale din Chicago au decis sa inchida toate institutiile publice luni, 17 august. Angajatii acestora vor sta acasa ca in vacanta, dar nu vor fi platiti.

Nu se va lucra la primarie, clinicile publice, biblioteci, servicii de salubritate.

Potrivit Biroului pentru Buget si Management din Chicago, vor functiona doar serviciile de urgenta, adica politia, pompierii si ambulanta.

In schimb, nu se va ridica gunoiul si nu se vor matura strazile.

Autoritatile din Chicago au decis la sfarsitul lunii iulie sa instituie trei zile in care serviciile publice nu vor lucra pentru a reduce costurile.

Aceste trei zile trebuiau sa fie: prima vineri de dupa Ziua Recunostintei, 24 si 31 decembrie. Insa Consiliul Municipal s-a sucit saptamana trecuta si a mutat pe 17 august ziua libera obligatorie planificata pentru Ajunul Anului Nou.

In acest mod se incearca o reducere a deficitului cu 8,3 milioane de dolari fara concedieri.

"Fiecare dolar pe care il econimisim astfel ajuta la salvarea locurilor de munca si, pe termen lung, la mentinerea serviciilor de calitate pentru locuitorii din Chicago", a declarat primarul Richard M. Daley.

Pe langa aceste zile, tuturor bugetarilor care nu sunt membri de sindicat li s-a cerut sa-si ia zile de concediu neplatite, lucru acceptat de cei mai multi dintre ei. Asa se mai economisesc 34 de milioane de dolari.

Criza nationala din SUA a avut un impact serios asupra bugetului orasului Chicago. In ciuda eforturilor de a reduce costurile, deja primaria are un deficit de 135 de milioane de dolari. Se estimeaza ca, la sfarsitul anului, acesta va ajunge la 300 de milioane.

B.B.

Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
#criza Chicago, #institutii publice inchise Chicago , #stiri economice
Comentarii