Proiectele de consultanta, ultimele la fonduri UE

Luni, 09 Iunie 2008, ora 10:01
1031 citiri
Proiectele de consultanta, ultimele la fonduri UE

Un numar de 465 de intreprinzatori s-au inscris online sau au depus proiecte, pentru accesarea de fonduri europene, in cele peste doua luni de cand s-a dat unda verde, valoarea totala a acestora fiind de peste 251 milioane de euro.

Cele 465 de proiecte au fost depuse in cadrul Programului Operational de Competitivitate Economica, care a fost lansat in lunile aprilie si mai, valoarea finantarii nerambursabile pentru aceste proiecte inscrise online fiind de 215,19 milioane euro, potrivit Business Standard.

In cadrul acestor programe, sunt finantate investitiile mari, intre 920.001 si 5.560.000 de lei, investitiile mici, pana la 920.000 de lei si proiectele de consultanta .

"Apetitul IMM-urilor pentru studii de piata sau planuri de fezabilitate nu este foarte mare. Aceasta masura trebuie sa fie promovata mai mult. Intreprinzatorii prefera sa investeasca in afaceri deja existente, care au nevoie de utilaje si tehnologii noi sau sa-si creasca productivitatea", a declarat pentru Antreprenor, Laura Marusca, director general adjunct al Directiei generale pentru IMM, Comert Interior si Cooperatie din cadrul Ministerului pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale.

Inscrierea online pentru investitii mari a inceput pe 5 mai si pana pe 27 mai au fost depuse 32 de proiecte, in valoare de 28 milioane de euro, fiind foarte aproape de limita bugetului alocat pentru acest an, de 31,6 milioane de euro.

Proiectele care se incadreaza in aceasta operatiune se pot depune pana pe 1 august.

Dupa terminarea acestei perioade vor fi selectate cele care intrunesc punctajul, dar in limita bugetului alocat.

"Proiectele care au fost respinse trebuie refacute pentru a putea fi luate in calcul din 2009. De altfel, bugetul total pentru perioada 2008-2013 pentru aceasta operatiune este de 124 milioane de euro", spune Marusca.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#proiecte, #buget, #investitii, #program, #UE, #fonduri , #stiri economice