Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Elena Udrea când i s-a făcut rău în închisoare. „A căzut în genunchi”

Vineri, 04 Noiembrie 2022, ora 23:21
10403 citiri
Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Elena Udrea când i s-a făcut rău în închisoare. „A căzut în genunchi”
Elena Udrea, fost ministrul al Tineretului FOTO: Ionuț Mureșan

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea, condamnată la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, a ajuns joi dimineață de urgență la spital.

În raportarea trimisă de Penitenciarul de Femei Ploiești Târgșorul Nou se arată că i s-ar fi făcut rău în curtea închisorii.

„În data de 03.11.2022, în jurul orei 09:52, la curtea de plimbare, o deținută a încercat să se prindă de o bară montată în curtea de plimbare, moment în care a căzut în genunchi. Persoana prezenta o stare alterată a sănătății, în sensul că afirma o stare de amețeală și slăbiciune a organismului”, potrivit clujust.ro.

Deținuta a fost prezentată la cabinetul medical al unității, unde a fost consultată de către personalul medical. Ulterior, a fost apelat Serviciul 112, iar în unitate a sosit un echipaj care a preluat deținuta și a transportat-o la spital, potrivit sursei citate.

”La ora 11:36 s a primit o solicitare la Penitenciarul Târgsor pentru femeie în vârstă de 49 de ani cu status postlipotimie. La solicitare s-a deplasat o ambulanță cu medic.

La sosirea ambulantei pacienta era conștientă stabila hemodinamic. Pacienta a fost transportată la Upu Ploiești pentru investigații suplimentare”, a transmis SAJ Prahova.

Conform surselor Ziare.com, Elena Udrea a fost dusă pe secția Covid. Momentan nu se cunosc mai multe detalii.

La finalul lunii octombrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins ca nefondate recursurile în casaţie formulate de Elena Udrea şi Rudel Obreja, condamnaţi la şase ani, respectiv cinci ani de închisoare, în dosarul Gala Bute. Decizia magistraţilor este definitivă.

Decizia instanţei este definitivă.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul Gala Bute, în 7 aprilie, ea părăsind ţara înainte de pronunţarea sentinţei.

În aceeaşi zi, a fost dată în urmărire şi prinsă pe teritoriul bulgar, în Vama Kulata, la graniţa cu Grecia.

Ea a stat în Bulgaria în arest preventiv până în 10 iunie, când autorităţile bulgare au decis definitiv extrădarea sa, fiind adusă în ţară în 16 iunie.

#Elena Udrea, #Elena Udrea inchisoare, #spital, #elena udrea lesin , #condamnata