Adolescente de 13 ani, bătute cu bestialitate de colegele de clasă. Victimele au ținut totul ascuns de frică: „Lasă-le, vere, lasă-le!” VIDEO

Marti, 06 Februarie 2024, ora 03:40
7161 citiri
Adolescente de 13 ani, bătute cu bestialitate de colegele de clasă. Victimele au ținut totul ascuns de frică: „Lasă-le, vere, lasă-le!” VIDEO
Fata de 13 ani a fost lovită cu bestialitate de colega de școală, pe terasa unei cofetării FOTO / captură video

O adolescentă în vârstă de 13 ani, elevă a Colegiului Nicolae Grigorescu din Câmpina, a fost bătută cu bestialitate, de o colegă de școală, în curtea unei cofetării aflate peste drum de Colegiul Național Nicolae Grigorescu din Câmpina.

Scena, de violență extremă, a fost filmată de o a treia fată, amenințată și ea să asiste la scena șocantă. Deși imaginile au fost postate ulterior pe rețelele de socializare, părinții și autoritățile au aflat la câteva zile distanță. Poliția a deschis un dosar penal, agresoarea fiind cercetată pentru loviri și alte violențe.

Victima și agresoarea sunt eleve în clasa a VIII-a în cadrul Colegiului Național Nicolae Grigorescu din Câmpina, bătăușa fiind cunoscută drept un copil problemă. Așa cum se poate observa pe imaginile făcute publice pe TikTok, cele două fete s-au întâlnit pe terasa unei cofetării aflate peste drum de liceu. Victima stă pe scaun la una dintre mese și este lovită din senin de colega sa. Este trasă violent de păr, lovită în mod repetat cu pumnii în cap și în spate, apoi izbită pur și simplu de mai multe ori cu genunchiul în piept și în zona feței.

Agresiunea s-a petrecut în data de 30 ianuarie, culmea, Ziua non-violenței în școală, cu puțin înainte de ora 8 dimineața. Potrivit unor surse, totul a fost premeditat în detaliu. Fata de 14 ani a invitat-o pe colega ei, înainte de începerea orelor, în curtea situată în spatele unei cofetării frecventate de elevii din liceu. La acea oră, angajații nu erau încă la serviciu, iar curtea este deschisă, nefiind protejată de un gard, astfel că unii dintre elevii celor două școli se refugiază frecvent acolo așteptând începerea cursurilor. La întâlnire a fost ademenită și o altă fată, ceva mai mică de vârstă, elevă la Școala Centrală din Câmpina. Aceasta din urmă avea obligația să filmeze tot ce urma să se întâmple pe terasă, fiind și ea amenințată că, dacă nu se supune, va primi același tratament. Agresoarea avea deja o reputație aparte, nefiind la prima ispravă de acest fel.

Sursele citate au precizat pentru ziare.com că toată scena nu a durat mai mult de câteva minute, iar totul a fost ținut la secret atât de victimă, cât și de fata care a filmat. Cumva imaginile au ajuns în spațiul public, iar părinții fetei bătute au aflat abia la câteva zile prin ce coșmar trecuse fiica lor. În ciuda loviturilor crunte, fata nu a fost rănită și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

A doua explicație

Există însă și o a doua explicație legată de această filmare. Unii susțin că totul ar fi fost în realitate o regie, clipul fiind doar un răspuns la o provocare, astfel de situații fiind cerute și apreciate pe rețelele de socializare.

Din imaginile necenzurate se poate vedea că atât victima, cât și agresoarea nu au avut un dialog înainte de ”atac”. Bătăușa stă pașnică lângă victimă și pare că așteaptă un semn de la cea care filmează, să înceapă atacul. Mai mult, autoarea filmării se așează confortabil pe scaun imediat ce pornește înregistrarea video. În imagini se observă la un moment dat cum își pune picior peste picior. Totuși loviturile nu par simulate, ba din contră. Agresoarea pare că lovește cu toată forța, victima neavând absolut nicio reacție de autoapărare.

Imaginile nu au sonor, astfel că nu este clar de la ce anume a pornit conflictul și despre ce discută fetele între ele.

Ce spune Poliția Prahova

Potrivit Poliției Prahova, până luni, 5 februarie 2024, nu există nicio plângere legată de această situație, dar au fost dispuse verificări.

”În urma apariției în spațiul public a unei înregistrări video care ilustrează cum o tânără agresează fizic o altă tânără, la data de 4 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina s-au sesizat din oficiu, efectuând cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe.

Astfel, în urma cercetările efectuate, s-a stabilit faptul că la data de 30 ianuarie a.c., două minore de 13, respectiv 14 ani, s-ar fi întâlnit pe terasa unei unități de alimentație publică, din municipiul Câmpina unde au avut o discuție în contradictoriu, ulterior, tânăra de 14 ani agresând-o pe cealaltă cu palmele în zona capului și a corpului.

În urma verificărilor, a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei, domiciliată în municipiu, urmând a fi stabilită situația de fapt.

Tânăra bătută nu a necesitat acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, iar părinții acesteia nu au formulat plângere cu privire la fapta comisă.

La acest moment, cercetările sunt continuate de polițiști, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe”, se arată în comunicatul IJP Prahova.

Rude ale victimei au precizat pentru ziare.com că părinții fetei urmează să depună o plângere penală, având la dispoziție pentru asta 90 de zile.

Este al doilea caz de acest fel care s-a petrecut în Prahova în ultima săptămână. Și în această situație o fată este lovită cu violență de o altă colegă, de față cu alte persoane care filmau. Mama victimei a aflat întâmplător că fiica ei a fost snopită în bătaie și a cerut ajutor pe Facebook pentru a identifica bătăușa.

„Vă rog să găsiţi această fată din Ploieşti care mi-a bătut fata mea, daţi-o pe mâna Poliţiei. Anunţaţi poliţia, vă rog frumos, să o găsească, eu acum am aflat”, este mesajul postat de femeia care a făcut public filmul cu agresiunea pe un grup de Facebook destinat anunţurilor online.

În imagini se vede cum o adolescentă o bate cu sălbăticie pe alta, lovind-o cu pumnii în zona capului şi călcând-o cu piciorul. „Se rupe, mai dau?” spune agresoarea, care ştie că este filmată, în timp un bărbat se îndreaptă spre ea, pentru a o opri. Un alt bărbat intervine, la rândul lui, cerându-i celui care vrea să o oprească pe bătăuşă să nu facă acest lucru: „Lasă-le, vere, lasă-le!”

Și în acest caz Poliția a deschis un dosar penal.

Școlile unde învață aceste eleve susțin că nu au cum să intervină, atâta timp cât scenele violente se petrec în afara unității școlare. Cel mult organizează seminarii anti bullying, sesiuni de consiliere psihologică, fără impact și tratate superficial chiar de către cei cărora li se adresează.

Bărbat diagnosticat cu botulism, după ce a mâncat două conserve de pește. În România nu există tratament pentru această boală
Bărbat diagnosticat cu botulism, după ce a mâncat două conserve de pește. În România nu există tratament pentru această boală
Un bărbat din oraşul prahovean Urlaţi a fost internat în stare gravă cu diagnosticul de botulism, anunță reprezentanții Spitalului Judeţean Ploieşti. El le-a spus medicilor că a mâncat...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#eleva batuta, #Campina, #Ploiesti, #bataie adolescente, #violenta scoala , #stiri invatamant