Lege scandaloasa in conservatoarea Irlanda: Avortul, permis in unele cazuri

Vineri, 12 Iulie 2013, ora 17:34
2095 citiri
Lege scandaloasa in conservatoarea Irlanda: Avortul, permis in unele cazuri
Foto: thelifeunexpected.com

Parlamentarii irlandezi au adoptat, joi, o lege controversata in statul cu o puternica traditie catolica, ce permite avortul, dar numai in cazul in care viata femeii este pusa in pericol sau daca aceasta are tendinte sinucigase.

Astfel, in legea care reglementeaza sarcina au fost introduse noi amendamente referitoare la protectia vietii, scrie The Guardian.

In ciuda amenintarilor venite din partea cardinalilor si a episcopilor, premierul irlandez a castigat aceasta batalie, in urma unei serii de dezbateri care au durat doua zile. Membrii Parlamentului au acordat legii 127 de voturi pentru si 32 de voturi impotriva, legalizand astfel avortul in cazul urgentelor medicale si in caz ca exista riscul de sinucidere.

SUA: Camera Reprezentantilor a adoptat limitarea dreptului la avort

In acest context, in ultima perioada au existat numeroase tensiuni intre gruparile pro-alegere libera si cele anti-avort. Legea a fost adoptata dupa o dezbatere de 24 de ore, insa aceasta nu va pune insa capat procesului dintre Irlanda si Marea Britanie.

Potrivit Ministerului Sanatatii din Irlanda, aproximativ 4.000 de femei irlandeze au mers in Marea Britanie, anul trecut, pentru a face avort in spitalele de acolo. Printre acestea s-au numarat si 124 de minore. De asemenea, legea nu permite intreruperea sarcinii in cazul femeilor violate, ceea ce inseamna, sustin specialistii, ca vizitele medicale in Marea Britanie a femeilor irlandeze vor continua.

Avortul, noua problema a politicienilor din Spania

Mara Clarke, directoarea Asociatiei pentru Avorturi din Londra, care le ajuta pe irlandeze sa stranga bani pentru avorturi, a spus ca legea nu va ajuta foarte mult femeile. "Nu sunt experta in lege, dar sunt experta in ce se intampla cu femeile carora li se refuza accesul la avort. Chiar daca legea a trecut, un numar foarte mic din femeile care au nevoie de intrerupere de sarcina va beneficia de ea", a precizat aceasta.

Citește și:
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 5 februarie, că nu există motive de îngrijorare din cauza embargoului asupra motorinei ruseşti pentru că toţi marii importatori de pe...
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
Fostul preşedinte al Pakistanului, generalul Pervez Musharraf, a murit, după o lungă boală, la Spitalul American din Dubai, potrivit unui comunicat al armatei pakistaneze. Într-o...