In Italia, pompele funebre nu mai fac fata. Sicriele sunt transportate cu camioane militare la cimitire (Foto&Video)

Joi, 19 Martie 2020, ora 10:15
7451 citiri
In Italia, pompele funebre nu mai fac fata. Sicriele sunt transportate cu camioane militare la cimitire (Foto&Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Situatia din Italia devine tot mai grava din cauza pandemiei de coronavirus, serviciile de pompe funebre fiind depasite de situatie.

Dricurile asteapta in linie in fata portilor inchise ale cimitirului Monumental din Bergamo: orasul lombard si regiunea din care face parte sunt cele mai afectate de pandemia de coronavirus din Italia, cu 4.300 de cazuri.

Angajatii de la pompe funebre si cei cativa apropiati ai persoanelor decedate care sunt acolo poarta masca de protectie, inconjurati de o tacere care pare sa se fi abatut asupra intregii tari, unde numarul mortilor, de circa 3.000, se apropie de numarul deceselor din China, conform AFP.

Camerele mortuare din acest oras din nordul Italiei nu mai pot primi toate sicriele, care sunt trimise, prin urmare, direct la cimitir.

"Am inchis cimitirul pentru ca oamenii sa nu ia autobuzul intre oras si cimitir ca sa isi ia adio de la apropiati", explica Giorgio Gori, primarul orasului.

"Insa am redeschis camera mortuara si capela pentru a pune acolo numeroase sicrie", adauga el.

Mai mult, o parte dintre morti au fost transportati miercuri seara cu ajutorul camioanelor militare.

Victimele pandemiei nu au dreptul la funeralii corespunzatoare, care sunt interzise in Italia, la fel ca celelalte adunari. Persoana decedata primeste doar o binecuvantare rapida.

"Este un ciclu continuu. Am cerut ajutorul firmelor de pompe funebre din alte regiuni. Au venit din Emilia-Romagna, din Trento, pentru a ne ajuta", continua primarul.

"Sunt oameni eroici care isi fac datoria", mai spune el.

"Avem cu totii apropiati, prieteni, cunostinte care sunt bolnavi, spitalizati sau chiar pe moarte. Nu exista doar aspectul mediatic, citirea stirilor groaznice din ziare. Exista de asemenea si experienta directa a propriei retele de relatii", afirma Giorgio Gori.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus

Cu cine s-a înhăitat Diana Șoșoacă în Parlamentul European. Noul grup al „Suveraniștilor”, un amestec de rusofilie, euroscepticism și neo-nazism
Cu cine s-a înhăitat Diana Șoșoacă în Parlamentul European. Noul grup al „Suveraniștilor”, un amestec de rusofilie, euroscepticism și neo-nazism
După alegerile europarlamentare de pe 9 iunie, în Parlamentul European se anunță un nou grup parlamentar, „Suveraniști”, iar partidul Dianei Șoșoacă, SOS România, a anunțat că a...
Opinie: Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă
Opinie: Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă
Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS. În condițiile în care Alianța...
#Italia coronavirus morti, #Italia camioane militare coronavirus , #Italia
  1. Pentru prima dată în istorie, fenomenul teribil din războiul lui Putin: Kievul ”este cu cinci pași înaintea Rusiei”
  2. Rusia amenință din nou Occidentul cu puterea ei nucleară. "Subestimarea ar putea deveni tragică şi fatală"
  3. Ce promite Trump Ucrainei dacă se așează la masa negocierilor cu Putin. Răspunsul Kremlinului
  4. Liderul celui mai mare partid de opoziție din Germania solicită discuții de pace cu Moscova
  5. Un nou schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina. Câți soldați au fost eliberați
  6. Mărturiile terifiante ale părinților fetiței din Timiș care a căzut în gol de pe un tobogan. "Mi s-au tăiat picioarele"
  7. Problemele industriei americane de apărare. SUA ar avea dificultăți de aprovizionare a Aliaților dacă izbucnește un conflict între China și Taiwan
  8. Scandalul iei de la Sibiu aduce beneficii României. Ce înțelegere a făcut Ministerul Culturii cu Louis Vuitton
  9. Cum și-a făcut mafia italiană baza într-un spital din Napoli. Ambulanțele distribuiau droguri, mafioții își țineau întâlnirile pe secții
  10. SUA explică Rusiei cum poate să pună capăt suferinței civililor din Crimeea