The Sun: Romania si Bulgaria - state corupte, state virtual mafiote

Luni, 18 Februarie 2013, ora 15:47
6061 citiri
The Sun: Romania si Bulgaria - state corupte, state virtual mafiote

Problema imigrantilor romani si bulgari de care britanicii se tem ca vor lua cu asalt Regatul Unit continua sa capteze atentia acestora si a presei din insula, facandu-se comparatia intre imigranti buni si rai si subliniindu-se ca cele doua tari est-europene sunt atat de corupte incat sunt state "virtual mafiote".

Prim-ministrul David Cameron, care ademeneste cei mai straluciti tineri indieni sa studieze in Marea Britanie, nu poate spune ca exista imigranti buni si imigranti rai, noteaza The Sun.

Exista nenumarati muncitori polonezi, romani, bulgari, indieni, nigerieni si somalezi, chiar si irlandezi, care contribuie la prosperitata si creativitatea Regatului Unit.

Printre acestia se afla ingineri cu calitati, mesteri rafinati, specialisti IT de clasa mondiala sau magnati ai mediului de afaceri.

Insa, tot printre acesti imigranti exista si o multime de "rai", iar nationalitatile respective sunt mentionate de autorul articolului deoarece reprezinta cele mai mari grupuri nationale in randul celor 11.000 de detinuti straini care suprapopuleaza inchisorile britanice, adica aproximativ unul din sapte detinuti din Regatul Unit.

In prezent, conservatorii se tem ca aceste cifre vor fi umflate de romanii si bulgarii care vor primi acelasi drept ca si rezidentii altor state membre UE de a veni si de a pleca din Marea Britanie.

Solutia ar fi, noteaza sursa citata, ca Regatul Unit sa copieze Australia, care face tot posibilul sa aleaga "merele stricate". Insa Australia nu e Europa, iar Cameron ar dori sa isi poata alege, insa Bruxelles si Strasbourg nu il lasa.

Cum actioneaza mafiile romanesti si bulgare pe strazile britanice

Romania si Bulgaria sunt atat de corupte incat li s-a interzis apartenenta la Uniunea Europeana dupa ce rapoartele Europol au aratat ca aceste tari sunt state virtual mafiote. Crima organizata - drogurile, prostitutia, orice - este agresiva, iar executiile mafiote sunt la ordinea zilei, mai noteaza sursa citata.

Zeci de mii dintre locuitorii Romaniei si Bulgariei s-au stabilit deja in Marea Britanie, iar unii dintre ei conduc bande si opereaza in retele de cersetorie ai caror copii aduc sume uriase de la britanicii cu inima buna.

Atunci cand copiii rromi abuzati sunt luati de asistentii sociali, famiile lor sunt atat de virulente in a-i recupera, estimandu-se ca sunt pierdute circa 250.000 de lire sterline cat timp copiii nu sunt pe strada.

In timp ce unii fura portofele, familiile cu 10 sau 12 copii traiesc de pe urma unor ajutoare la care pot doar visa in tara lor.

Anica Ion, din Barbulesti, a vorbit despre fiul sau care traieste in Birmingham impreuna cu cei zece copii ai sai. Femeia afirma ca "statul britanic are grija de ei" si ca ii da fiului ei 500 de lire pe luna, in timp ce in tara acesta primeste 10 euro pentru fiecare copil.

Salariile din Marea Britanie sunt de sapte ori mai mari decat in Romania si Bulgaria. De aceea zeci de mii de familii si-au parasit locurile natale, cu impresia ca strazile Europei de Vest sunt pavate cu aur. Astfel ca nu e de mirare ca ministrii refuza sa confirme ca peste 150.000 de romani si bulgari se vor indrepta catre Regatul Unit dupa ce restrictiile vor fi ridicate, la inceputul anului 2014.

Si, intr-adevar, sunt mai multi romani si bulgari buni decat rai, continua articolul The Sun, insa cei rai sunt total inacceptabili in Marea Britanie, unde imigratia este cea mai exploziva problema electorala dupa economie.

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#Romania stat corupt, #Romania stat mafiot, #romani imigranti Marea Britanie , #Marea Britanie