Protestele "vestelor galbene" din Franta fac a saptea victima: Un sofer a murit la granita cu Belgia

Sambata, 15 Decembrie 2018, ora 16:40
4685 citiri
Protestele "vestelor galbene" din Franta fac a saptea victima: Un sofer a murit la granita cu Belgia
Foto: Arhiva Hepta.ro

Un sofer a murit in urma unei coliziuni cu un camion la frontiera francezo-belgiana, fiind a saptea victima in marja mobilizarii "vestelor galbene".

Accidentul a avut loc la Erquelinnes, o comuna belgiana de la granita cu Hexagonul.

Soferul inca cauza a lovit un camion oprit de un baraj al "vestelor galbene" mobilizate de partea franceza a frontierei, vineri seara, a anuntat sambata prefectura Nord, relateaza AFP.

"Accidentul a avut loc la jonctiunea N40 cu N54, in urma unei incetiniri provocate, in Franta, de catre << veste galbene >> la nord de comuna Jeumont", a declarat pentru AFP, fara sa faca alte precizari, prefectura, care a fost informata de catre autoritatile belgiene, confirmand astfel o informatie dezvaluita de La Voix du Nord.

Potrivit unei surse din cadrul politiei, care precizeaza ca accidentul ar fi avut loc catre ora locala 18.00 (19.00, ora Romaniei), ancheta este efectuata de catre justitia belgiana.

Este vorba despre cea de saptea victima in marja maniestatiilor "Vestelor galbene".

In noaptea de miercuri spre joi, un participant la miscarea "vestelor galbene" a fost lovit de un camion, intr-un sens giratoriu, in apropierea unei iesiri de pe autostrada, la Avignon (Vaucluse).

La 17 noiembrie, in ziua primelor adunari ale "vestelor galbene", o manifestanta a fost ucisa la Pont-de-Beauvoisin (Savoie), dupa ce a fost lovita de o automobilista cuprinsa de panica la un baraj.

Doua zile mai tarziu, un motociclist in varsta de 37 de ani a fost lovit de o camioneta care facea manevre sa evite un baraj al "vestelor galbene" si a murit din cauza ranilor o zi mai tarziu.

In noaptea de 1 spre 2 decembrie, in al trilea weekend de mobilizare, un automobilist a murit incastrandu-se intr-un camion oprit la un baraj in apropiere de Arles (Bouches-du-Rhone).

A patra victima este o femeie in varsta de 80 de ani, ranita de o grenada lacrimogena la Marsilia, la 1 decembrie. Ea a decedat in ziua urmatoare la spital, in timpul unei operatii chirurgicale.

La 10 decembrie, o femeie de aproximativ douazeci de ani a fost ucisa la Chasseneuil-sur-Bonnieure (Charente) dupa ce masina sa s-a inacstrat intr-un camion, un accident legat probabil de incetinirea, in amonte, a unui baraj al "vestelor galbene".

In Aisne, in apropiere de Soissons, o automobilista a murit vineri seara, potrivit Union, dar autoritatile nu au facut vreo legatura cu un baraj al "vestelor galbene".

Pe de alta parte, o sursa din cadrul politiei a anuntat, imediat dupa ora locala 12.30 (13.30, ora Romaniei), ca aproximativ 16.000 de persoane manifestau la 199 de blocaje, in "actul V". In urma cu o saptamana, la aceeasi ora manifestau 22.000 de persoane la 297 de baraje.

De asemenea, cateva mii de persoane manifestau la Paris.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#morti proteste Franta, #morti proteste veste galbene, #protste veste galbene, #proteste Franta , #proteste Franta