Spaniolii inaugureaza o gara fara trenuri si un aeroport fara avioane

Duminica, 17 Aprilie 2011, ora 17:28
2560 citiri
Spaniolii inaugureaza o gara fara trenuri si un aeroport fara avioane
Foto: Diario Critico

Inaintea alegerilor locale din Spania, pentru a-si imbunatatii imaginea publica, politicienii au inaugurat o biblioteca fara carti, un aeroport fara avioane si o gara fara trenuri.

Politicienii spanioli isi pregatesc deja campania electorala pentru alegerile din luna mai, incercand sa castige un spor de popularitate prin taiatul panglicilor. Excesul de zel al unora face ca unele dintre aceste inaugurari sa fie de-a dreptul curioase.

Va fi inaugurata o biblioteca fara carti

De exemplu, pe data de 26 aprilie, Juan Jose Rubert, primarul localitatii Villareal, membru al Partidului Popular, va inaugura o biblioteca fara carti, scrie publicatia spaniola Diario Critico.

Conform declaratiilor facute de purtatorul de cuvant al primariei, pentru moment, biblioteca va fi folosita doar ca sala de lectura. Rafturile sunt goale, fapt pentru care utilizatorii bibliotecii vor trebui ca in decursul urmatoarei luni sa-si aduca cartile de acasa pentru a le citi.

Cele 75.000 de carti vor fi disponibile doar dupa alegerile locale, care vor avea loc la data de 22 mai.

A fost inaugurat un aeroport fara avioane si fara permis de zbor

Mai mult, cu cateva zile in urma, Carlos Fabra, presedintele Camerei Deputatilor din Castellon, impreuna cu Francisco Camps, presedintele Consiliului provinciei Valencia, au inaugurat primul aeroport din zona.

Aeroportul, in care s-au investit 150 de milioane euro, se intinde pe o suprafata de 542,3 hectare, dispune de un terminal pentru pasageri de 9.600 de metri, un parc pentru avione in suprafata de 70.000 de metri patrati, iar dimensiunile pistelor ajung la o lungime de 2.700 de metri, cu o latime de 43 metri.

Cu toate acestea, aeroportul nu are deocamdata toate autorizatiile necesare pentru functionare, inclusiv licenta de zbor, motiv pentru care in ziua inaugurarii nu se afla acolo nici macar un singur avion.

Conform publicatiei spaniole El Mundo, vor fi necesare cel putin sase luni pentru ca aeroportul sa intre in functiune.

Fara indoiala, aceasta inaugurare nu putea sa mai intarzie, deoarece a fost data limita in care se putea realiza in afara campaniei electorale.

Zapatero a inaugurat o gara ce va fi functionala peste doi ani

Presedintele Guvernului Spaniei, Jose Luis Rodriguez Zapatero, a inaugurat, in urma cu aproximativ o luna, o statie pentru trenuri de mare viteza.

Reprezentatii Ministerului Dezvoltarii si Turismului din Spania au declarat ca vor mai trece aproximativ doi ani pana cand va putea intra in aceasta statie un tren de mare viteza, iar reprezentantii Partidului Popular sunt siguri ca aceasta se va intampla doar in 2015.

Publicatia spaniola Diario Critico afirma ca Zapatero avea nevoie de o iesire in public, de acest fel, pentru a acoperi lipsurile ce le aduce criza din Spania.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#alegeri Spania 2011, #campanie electorala Spania, #gafe politicieni , #Spania