Swoboda o critica pe Reding din cauza comentariilor legate de Romania

Joi, 19 Iulie 2012, ora 21:32
2091 citiri
Swoboda o critica pe Reding din cauza comentariilor legate de Romania

Liderul grupului socialist-democrat din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a criticat-o pe comisarul european pentru Justitie, Viviane Reding, din cauza comentariilor acesteia referitoare la situatia din Romania.

Swoboda a facut un apel la Reding sa fie "neutra si obiectiva", cand discuta situatia din Romania, relateaza European Voice.

Comentariile liderului socialist-democrat vin ca o reactie la un interviu al lui Reding, publicat in editia de joi a Frankfurter Allgemeine Zeitung, in care aceasta a comentat evenimentele recente din Romania.

Viviane Reding cere un ministru european al Justitiei

In interviu, Reding a declarat ca un ministru European al Justitiei este necesar pentru consolidarea instrumentelor pe care le are Uniunea Europea ca sa constranga statele membre sa se conformeze regulilor jocului democratic si statului de drept.

Totodata, comisarul european pentru Justitie a precizat ca evenimentele din Romania, din ultimele doua saptamani "contravin tuturor lucrurilor pe care le avem in Uniunea Europeana pe tema statului de drept".

Reding a mai spus ca Romania a facut progrese in reforma juridica, dar ca acestea au fost "anulate dintr-o lovitura, intr-un fel de lovitura de stat prin ordonanta de urgenta".

Swoboda a declarat ca un ministru European al Justitiei este "o sugestie valoroasa", dar a adaugat ca "comisionarul Reding nu ar trebui sa cada victima jocurilor partidelor politice".

"Reding ar trebui sa actioneze intr-o maniera neutra si obiectiva. Aceasta este ceea ce asteptam de la ea, in calitate de comisar pentru Justitie. Altfel, ea risca sa submineze valoarea evaluarilor Comisiei Europene", a afirmat liderul social-democratilor din Parlamentul European.

Diferendul dintre Swoboda, politician de centru-stanga, si Reding, o crestin-democrata, urmeaza publicarii unui raport ustorator din partea Comisiei Europene, miercuri, referitor la reforma juridica si la lupta impotriva coruptiei din Romania. Raportul contine o lista de actiuni care sunt asteptate din partea Guvernului roman de centru-stanga al prim-ministrului Victor Ponta.

"Grupul social-democratilor sustine in intregime recomandarile Comisiei Europene", a completat Swoboda. El a cerut Comisiei Europene si comisarului Viviane Reding "sa nu cada intr-o judecata unilaterala a partidelor politice".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Hannes Swoboda critica Viviane Reding, #Swoboda critici Reding, #Reding comentarii Romania, #Reding ingrijorare situatie Romania , #Uniunea Europeana