Tehnici FBI pentru dezamorsarea disputelor familiale. Deși problemele sunt fundamental diferite, metodele de comunicare sunt aceleași

Luni, 02 Ianuarie 2023, ora 23:19
5310 citiri
Tehnici FBI pentru dezamorsarea disputelor familiale. Deși problemele sunt fundamental diferite, metodele de comunicare sunt aceleași

Valori diametral opuse, credințe contradictorii, simpatii politice opuse. Surse multiple de tensiune persistă în timpul meselor în familie . Aceste dispute cu siguranță nu au nimic de-a face cu confruntările explozive precum deturnările, răpirile și luările de ostatici, cu care se confruntă negociatorii Biroului Federal de Investigații. Cu toate acestea, Gary Noesner, fostul șef al Unității de gestionare a crizelor a FBI, spune că antrenamentul lor funcționează la fel de bine „pentru a-l calma pe unchiul când începe să vorbească politică ”.

Pe baza conceptului de ascultare activă, aceste metode psihologice oferă o anumită recunoaștere interlocutorului. „Toți credem că suntem buni ascultători. Dar ascultarea activă înseamnă să știi să recunoști atât argumentele celeilalte persoane, cât și cum se simte în legătură cu ele. Asta nu înseamnă că ești de acord, ci pur și simplu îi spui că ai auzit și înțeles mesajul transmis”, explică Gary Noesner. Eficacitatea acestei tehnici psihologice nu mai trebuie dovedită: numeroasele succese ale FBI-ului vorbesc de la sine.

Luați măsuri pentru a reduce tensiunile

Dacă vezi că masa în familie degenerează, nu are rost să agravezi situația. Folosind răspunsuri scurte precum „da”, „ok” sau „înțeleg” va arăta că ascultați cu atenție în timp ce cealaltă persoană se eliberează. Iar pentru cei din urmă, a rămâne supărat pe cineva care doar dă din cap este greu.

În mod similar, atunci când conversațiile devin explozive, poate fi înțelept să rămâneți tăcut pentru o perioadă. „Când oamenii nu primesc un răspuns, deseori se calmează pentru a verifica dacă negociatorii încă ascultă. În plus, vor ajunge să le fie greu să susțină un argument unilateral și, prin urmare, vor reveni la un dialog constructiv ”, spune Gary Noesner.

Dacă tot vrei să riști să intervii într-o ceartă, există câteva sfaturi de luat în considerare. Parafrazând ceea ce spune cealaltă persoană poate ajuta la atenuarea tensiunii. Acest lucru nu numai că îi spune acestei persoane că o înțelegi și o asculți, dar o și demonstrează. De asemenea, nu uitați să puneți întrebări deschise. O întrebare care are ca rezultat un „da” sau un „nu” nu ajută la rezolvarea conflictelor. „Este mai prietenos ca cineva să audă: „Cu ce ​​am greșit?” mai degrabă decât să fie judecat ”, asigură Gary Noesner.

Nu contează ce spui, ci cum spui

De asemenea, o metodă clasică de comunicare este să folosești afirmații care încep cu „eu” mai degrabă decât cu „tu” . Acest lucru vă permite să nu aveți un ton acuzator în timpul discuției și să vă asumați propriile responsabilități.

În cele din urmă, cheia este să rămâneți pe același picior cu interlocutorul dvs. Sub nicio formă, cei din urmă nu trebuie să se simtă atacați, slăbiți sau marginalizați. Gary Noesner a mărturisit: „Când i-am întrebat pe cei care iau ostatici ce i-a determinat să renunțe, răspunsul a fost întotdeauna același: „Nu-mi amintesc ce ai spus. Dar mi-a plăcut cum ai spus-o“.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#FBI, #tehnici, #negociere, #cearta, #comunicare, #familie , #SUA