Un meci cum rar se vede în Liga Campionilor: partidă memorabilă în Danemarca, între FC Copenhaga și Manchester United

Joi, 09 Noiembrie 2023, ora 00:24
6040 citiri
Un meci cum rar se vede în Liga Campionilor: partidă memorabilă în Danemarca, între FC Copenhaga și Manchester United
Rashford a fost eliminat

FC Copenhaga și Manchester United au oferit un meci thriller în etapa a patra din grupele Ligii Campionilor.

Manchester United a condus cu 2-0 la Copenhaga, danezii au făcut 2-2, a fost rândul englezilor să treacă din nou în avantaj (2-3), dar gazdele au câștigat cu 4-3.

Eliminarea lui Rashofrd (42), care a pus talpa pe piciorul unui adversar, a cântărit decisiv în desfășurarea partidei.

A fost o primă repriză de ţinut minte pe Parken, la Copenhaga, acolo unde Rasmus Hojlund a deschis scorul pentru Manchester United în minutul 3. Acelaşi Hojlund a făcut 2-0 în minutul 28 şi lucrurile păreau clare. A fost însă de ajuns ca Rashford să fie eliminat de către arbitrul lituanian Donatas Rumsas în minutul 42, după o intervenţie a englezului la Jelert, iar lucrurile s-au schimbat total.

Ankersen a centrat, Diogo Goncalves a recentrat şi internaţionalul norvegian Mohamed Elyounoussi a înscris, reducând din diferenţă în minutul 45. În al şaptelea minut de prelungire, Maguire a comis un henţ în careu şi Diogo Goncalves a egalat, transformând lovitura de pedeapsă. Şi a fost 2-2 după o primă repriză care a durat 58 de minute, fiind prelungită cu 13 minute.

După pauză, United a preluat conducerea după un alt penalti, dictat în urma unui henţ în careu al lui Lerager. Bruno Fernandes a înscris, iar reacţia danezilor a venit, din nou, pe final de meci. Mai întâi Lerager şi-a răscumpărat greşeala de la penalti, egalând în minutul 83, iar puştiul minune suedez de numai 17 ani, Roony Bardghji a marcat golul victoriei gazdelor în minutul 87.

În grupa A conduce Bayern Munchen, cu 12 puncte, urmată de FC Copenhaga şi Galatasaray, cu câte 4 puncte, în timp ce Manchester United este pe ultimul loc, cu 3 puncte.

Real Madrid e în optimi

Echipa spaniolă Real Madrid a învins miercuri seara, pe teren propriu, scor 3-0, formaţia portugheză Sporting Braga şi s-a calificat pentru primăvara europeană. Şi Bayern Munchen a dispus de Galatasaray cu scorul de 2-1, asigurându-şi prezenţa în faza eliminatorie a Ligii Campionilor.

Real Madrid nu a avut probleme mari cu Sporting Braga, de care a dispus cu 3-0, dar madrilenii au avut un înger salvator în portarul Lunin, care a apărat un penalti în minutul 6, la execuţia lui Alvaro Djalo. Real a câştigat şi s-a calificat pentru primăvara Ligii Campionilor, conducînd cu 12 puncte în grupa C.

Şi Bayern Munchen a reuşit calificarea în primăvară, după un 2-1 cu Galatasaray. Harry Kane şi-a dovedit încă odată calităţile de golgeter, cu o dublă. şi bavarezii au 12 puncte din patru meciuri în grupa A.

Rezultate înregistrate miercuri, în grupele Ligii Campionilor:

Grupa A: Bayern Munchen – Galatasaray 2-1 (Kane 80, 86 / Bakambu 90+3);

Grupa A: FC Copenhaga – Manchester United 4-3 (Elyounoussi 45, Diogo Goncalves 45+9 penalti, Lerager 83, Bardghji 87 / Hojlund 3, 28, Bruno Fernandes 69 penalti);

Grupa B: Arsenal LondraFC Sevilla 2-0 (Trossard 29, Bukayo Saka 64);

Grupa B: PSV Eindhoven – RC Lens 1-0 (L. De Jong 12);

Grupa C: Napoli – Union Berlin 1-1 (Politano 39 / Fofana 52);

Grupa C: Real Madrid – Sporting Braga 3-0 (Brahim Diaz 27, Vinicius Junior 58, Rodrygo 61);

Grupa D: Salzburg – Inter Milano 0-1 (Lautaro Martinez 85 penalti);

Grupa D: Real Sociedad – Benfica Lisabona 3-1 (Merino 6, Oyarzabal 11, Barrenetxea 21 / Rafa Silva 49).

O arbitră din România la semifinala Ligii Campionilor, cu Ovidiu Hațegan în camera VAR
O arbitră din România la semifinala Ligii Campionilor, cu Ovidiu Hațegan în camera VAR
O brigadă din România va conduce returul uneia dintre semifinalele UEFA Women’s Champions League, informează FRF. Iuliana Demetrescu se va afla la centru la partida Chelsea – Barcelona,...
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat despre Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, că are o atitudine de tipul “noi suntem proşti şi dânsa e deşteaptă”. El...
#FC Copenhaga, #manchester united, #Liga Campionilor, #rashford , #stiri Champions League