Bărbat obligat să îi achite daune morale amantei: „Relația reclamantei cu soțul a fost afectată”

Vineri, 23 Februarie 2024, ora 08:34
13423 citiri
Bărbat obligat să îi achite daune morale amantei: „Relația reclamantei cu soțul a fost afectată”
Femeia a cerut daune morale de 15.000 de lei FOTO Pixabay

O femeie din Caraș-Severin l-a dat în judecată pe un bărbat care a dezvăluit că au avut o relație extraconjugală, cerându-i daune morale de 15.000 de lei. Judecătoria i-a respins femeii cererea, dar Tribunalul i-a admis parțial solicitarea, acordându-i daune morale de 5.000 de lei. Potrivit adevarul.ro sentința nu este definitivă.

Sursa citată arată că în procesul deschis la Judecătoria Caransebeș, femeia a reclamat că în decembrie 2022 bărbatul dat în judecată a mers la ea acasă, unde se afla împreună cu soțul și fiica sa. Acolo, bărbatul i-ar fi adresat injurii și acuze de infidelitate, „punând-o într-o situaţie neplăcută atât în familia din care face parte, cât şi în comunitate”.

Femeia a mai reclamat că bărbatul i-a trimis „o înregistrare care conţine aspect neadevărate, iar în localitate – la bar, la alte evenimente, a denigrat-o afirmând tot felul de lururi neadevărate”.

Bărbatul dat în judecată s-a apărat spunând că „nu este real modul în care reclamanta a prezentat faptele”.

Bărbatul a spus că, în realitate, între el și femeie a existat o relaţie extraconjugală, iar în decembrie 2022, fiind acasă la femeie, l-a deranjat atitudinea acesteia, iar pe acest fond a recunoscut, în faţa soţului femeii, că are o legătură extraconjugală cu ea.

Judecătoria Caransebeș, unde dosarul s-a judecat în primă instanță, a respins cererea femeii, dar Tribunalul Caraș-Severin a admis în parte cererea de chemare în judecată, acordându-i femeii daune morale de 5.000 de lei.

Tribunalul a decis că probele de la dosar arată că relația extraconjugală este reală, iar femeia „se află în această situaţie întrucât a expus public relaţia sa cu pârâtul prin faptul că l-a căutat în mediul public în care acesta socializa cu alte persoane şi prin comportamentul ei a dat de înţeles că are o legătură cu acesta”.

Judecătorii au arătat că „libera exprimare nu trebuie să conducă în nicio situaţie la încălcarea drepturilor celorlalte persoane la onoare, demnitate şi propria imagine”, iar în acest caz, prin faptul că a dezvăluit soțului și altor persoane relația extraconjugală, a comis o faptă ilicită.

„Tribunalul va avea în vedere şi culpa reclamantei (reţinută anterior), precum şi existenţa bazei factuale. De asemenea, va avea în vedere şi faptul că relaţia reclamantei cu soţul său a fost afectată, faptul că i s-a adus un grav prejudiciu de imagine (reclamanta părăsind localitatea în care locuia), că au fost afectate relaţiile reclamantei şi cu persoanele apropiate şi locuitorii satului. Pentru aceste considerente, tribunalul constată că pârâtul i-a adus reclamantei în mod evident atât un prejudiciu de imagine, cât şi o puternică stare de frustrare”, a justificat Tribunalul Caraș-Severin acordarea sumei de 5.000 de lei cu titlul de daune morale.

Sentința Tribunalului Caraș-Severin nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs, care se judecă la Curtea de Apel Timișoara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Femeile din viața dictatorului din Coreea de Nord. Cine este iubita secretă a lui Kim Jong-un
Femeile din viața dictatorului din Coreea de Nord. Cine este iubita secretă a lui Kim Jong-un
O vedetă pop nord-coreeană a fost văzută în oraș cu dictatorul Kim Jong-un, pe fondul zvonurilor potrivit cărora ea ar fi iubita lui secretă și i-ar fi născut și un copil. După ce...
Doi urși, surprinși în timp ce se plimbau pe străzile din Mureș VIDEO
Doi urși, surprinși în timp ce se plimbau pe străzile din Mureș VIDEO
Doi urși au fost surprinși în timp ce se plimbau pe o stradă din Mureș. Animalele erau foarte aproape de casele localnicilor. O femeie i-a filmat pe cei doi urși aflați în plimbare și a...
#femeie, #proces, #daune morale, #amanta , #justitie