Johannes Hahn: Bucurestiul are multe oportunitati de atragere a fondurilor structurale

Vineri, 01 Martie 2013, ora 07:22

   

Johannes Hahn: Bucurestiul are multe oportunitati de atragere a fondurilor structurale
Bucurestiul ar putea folosi fondurile structurale in sectorul cercetarii si inovarii, pentru cresterea eficientei energetice, precum si pentru realizarea "proiectului favorit" al primarului general Sorin Oprescu, canalul Dunare-Bucuresti.

Declaratiile au fost facute de comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn, dupa sesiunea de comunicari cu primarii din 20 de capitale europene, desfasurata joi, la Bruxelles.

Intrebat de presa romana care sunt, in opinia sa, problemele cu care se confrunta capitala Romaniei, Johannes Hahn a raspuns ca, "in calitate de vizitator ocazional al Bucurestiului, as spune ca una dintre chestiuni ar fi transportul si traficul".

In ceea ce priveste oportunitatile privind angajarea de fonduri europene, comisarul european pentru politica regionala a vorbit despre "sectorul cercetarii si inovarii pentru a ajuta IMM-urile, pana la tot ceea ce contribuie la crestere, eficienta energetica, reabilitarea cladirilor vechi", apreciind ca acestea "sunt domenii in care suntem convinsi ca pot fi folosite fondurile structurale".

"De asemenea, exista proiectul favorit al primarului privind accesul Bucurestiului la Dunare", a adaugat Johannes Hahn.

Canalul Bucuresti-Dunare, printre prioritatile lui Sorin Oprescu pentru atragerea de fonduri europene

Intrebat daca Romania poate intr-adevar sa-si amelioreze semnificativ capacitatea de absorbtie a fondurilor UE, comisarul european a raspuns ca "este o problema interna", dar ca tara noastra are multe oportunitati in acest sens.

"Stiu ca sunt multe probleme deja identificate, dar nu au fost inca reglementate. In aceasta privinta, sper ca Bucurestiul si Romania isi vor imbunatati rezultatele in urmatoarele luni", a mai spus Hahn.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1668 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
dinu
rank 5
Se pot face multe
in Bucuresti, Sorin Oprescu chiar are bune intentii. Dar nu stiu cum se face ca de fiecare data, se gasesc tot soiul de "binevoitori", fie din consiliu, fie din societatea civila. Sunt unii mai jigniti de felul lor carora nu le place sa vada realizari parafate de Sorin Oprescu!
patriarhul
rank 5
"Problema interna"
este o formulare eleganta pentru piedicile care i s-au lui Sorin Oprescu si implicit Bucurestiului in accesarea fondurilor comunitare. Sa nu uitam cine a gestionat aceste fonduri, si cum au fost ditribuiti banii catre primarii portocalii.
bastoss
rank 5
Traficul si transportul
sunt problemele Bucurestiului, sesizate si de vizitatorii orasului. De unde sa stie comisarul european cate piedici i se pun lui Sorin Oprescu ,cand la Uranus, cand la Ciurel. Daca nu are opozitie in consiliu, are meciuri cu societatea civila; daca nu intervine societatea civila, intervine legislatia romana.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor