Circuit spectaculos în Formula 1: apare o nouă cursă urbană

Marti, 23 Ianuarie 2024, ora 12:14
1928 citiri
Circuit spectaculos în Formula 1: apare o nouă cursă urbană
Formula 1 va fi la Madrid din 2026

Viitorul Mare Premiu de Formula 1 de la Madrid sa va desfăşura pe un circuit urban care va fi situat la mai puţin de zece minute de aeroportul Barajas şi nu va implica nicio investiţie de bani publici, a anunţat primarul capitalei Spaniei, Jose Luis Martinez-Almeida, citat de agenţia EFE.

Edilul a dezvăluit detaliile proiectului într-un interviu acordat unui post de televiziune spaniol, cu doar o oră înainte de apariţia sa alături de preşedinta Comunităţii Madrid, Isabel Diaz Ayuso, şi de preşedintele Formulei 1, Stefano Domenicali, la Ifema, ocazie cu care se aşteaptă anunţarea găzduirii de către Madrid a acestei curse automobilistice.

Va fi "un circuit urban extraordinar de interesant, departe de conceptul tradiţional de circuite ad-hoc din Formula 1, care se află practic în oraş, la mai puţin de zece minute de aeroport" şi la care "90% dintre spectatori vor putea să ajungă cu transportul public', a spus Almeida.

"Nu va exista o investiţie de bani publici, există promovare publică prin Ifema (un consorţiu al autorităţilor regionale), dar va fi un organizator privat, care va fi cel ce îşi asumă riscurile. Toată finanţarea este privată", a garantat primarul Madridului.

Almeida a calculat totodată ca rentabilitatea economică a Marelui Premiu din capitala Spaniei ar putea ajunge la 500 de milioane de euro pentru fiecare an în care acesta se va desfăşura, "în cazul în care va avea succesul sperat", evenimentul urmând să genereze 8.000 de locuri de muncă.

Jaqueline Cristian își continuă seria fantastică. Ce performanță a realizat la WTA Madrid
Jaqueline Cristian își continuă seria fantastică. Ce performanță a realizat la WTA Madrid
După sfertul de finală jucat la Charleston și după ce a pus umărul la calificarea miraculoasă a României la turneul final BJK Cup, în dauna Ucrainei (3-2, de la 0-2), tenismena Jaqueline...
Adversară surpriză pentru Sorana Cîrstea la WTA Madrid. Cu cine va debuta românca
Adversară surpriză pentru Sorana Cîrstea la WTA Madrid. Cu cine va debuta românca
Turneul WTA 1000 de la Madrid a programat astăzi primele meciuri de pe tabloul principal feminin, care au stabilit adversara Soranei Cîrstea în turul al doilea. Cap de serie 27, Sorana...
#formula 1, #madrid , #stiri Formula 1