Italia are un nou selectioner

Marti, 08 Mai 2018, ora 15:40
4766 citiri
Italia are un nou selectioner
Foto: Instagram/Roberto Mancini

Roberto Mancini, antrenorul echipei ruse de fotbal Zenit Sankt Petersburg, a acceptat sa devina viitorul selectioner al echipei Italiei, reprezentativa care a ratat calificarea la Cupa Mondiala din Rusia, a anuntat, marti, cotidianul Gazzetta dello Sport.

Conform publicatiei, citata de AFP, Mancini (53 de ani) si-a dat acordul si va semna contractul duminica, dupa incheierea campionatului Rusiei, un angajament pe doi ani cu un salariu de 2 milioane de euro pe an.

Cu un meci inainte de finalul sezonului, Zenit ocupa locul 5 in campionatul Rusiei, la 10 puncte diferenta de Lokomotiv Moscova, virtual campioana.

Fostul international italian a venit anul trecut la clubul rus, semnand o intelegere pe trei ani, cu un salariu de 4,5 milioane euro pe an. Insa Zenit, conform publicatiei sportive italiene, nu intentioneaza sa renunte la Mancini, iar Federatia Italiana de Fotbal (FIGC) nu are intentia sa ofere despagubiri.

FIGC a votat o anvelopa globala anuala de 5 milioane euro pe an pentru viitorul selectioner si staff-ul sau.

In 17 sezoane ca antrenor, Mancini a condus-o pe Manchester City la primul titlu de campioana a Angliei dupa 44 de ani, in 2012. El a castigat, de asemenea, de trei ori campionatul Italiei cu Inter Milano, precum si mai multe Cupe ale Italiei, cu Inter, Fiorentina si Lazio.

Dupa cum sustine Gazzetta dello Sport, Mancini ar vrea revenirea la nationala a lui Mario Balotelli (Nice), pentru prima oara dupa CM 2014, si doreste, de asemenea, sa-i ceara portarului lui Juventus, Gianluigi Buffon, sa joace un ultim meci international pe 4 iunie, la Torino, in compania Olandei.

Carlo Ancelotti, fostul antrenor al echipelor Real Madrid, PSG si Bayern Munchen, a refuzat postul de selectioner intrucat vrea sa-si continue cariera la o echipa de club. Totodata, el a recomandat Federatiei candidatura lui Mancini.

Italia se afla fara selectioner de la concedierea lui Gian Piero Ventura, dupa ce "Squadra Azzurra" a pierdut barajul pentru calificarea la CM din Rusia, in noiembrie, in fata Suediei.

Interimatul a fost asigurat de Luigi Di Biagio, antrenorul echipei de tineret a Italiei.

Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că va decide dacă va candida sau nu la scrutinul prezidenţial în funcţie de rezultatul alegerilor comasate - locale şi europarlamentare - din 9 iunie....
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat despre Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, că are o atitudine de tipul “noi suntem proşti şi dânsa e deşteaptă”. El...
#Roberto Mancini selectioner Italia , #stiri fotbal