Strigatul disperat al inculpatilor din dosarul transferurilor

Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 12:29
4983 citiri
Strigatul disperat al inculpatilor din dosarul transferurilor

Toti cei opt inculpati in dosarul transferurilor si-au sustinut nevinovatia, marti, in fata instantei, la finalul procesului, principalul actionar al FC Rapid, George Copos, afirmand ca se poate considera vinovat doar pentru faptul ca a fost un idiot care a investit zeci de milioane de euro in club.

"Am vazut atazi aici cum se poate distruge viata unor oameni, printre care si a mea. Eu, ca om de afaceri care platesc un milion de euro la bugetul statului, nu sunt vinovat pentru nicio fapta incriminata de procuror. Sunt vinovat ca am fost un idiot care a investit zeci de milioane de euro in Rapid, club care poate de maine nici nu va mai exista, dar in rest nu sunt vinovat de nicio infractiune", a spus Copos la finalul procesului.

Fostul impresar Ioan Becali a spus ca se va preda de buna voie daca se va dovedi ca si-a insusit bani din transferurile care au facut obiectul dosarului. "Ma simt nevinovat. Daca mi se aduce o singura dovada ca intr-un cont de-al meu a fost virat vreun ban in aceste transferurir incriminate, atunci eu, Ioan Becali, vin si ma predau singur."

Presedintele clubului Gloria Bistrita, Jean Padureanu, a cerut instantei sa-l achite si sa i se ridice sechestrul pus pe apartament, singurul sau bun. "Conduc clubul Gloria Bistrita de 48 de ani, toate transferurile din aceasta perioada s-au facut sub semnatura mea. Niciodata nu am adus vreun prejudiciu clubului. Ma consider nevinovat si va rog sa fiu achitat si sa se ridice sechestrul de pe apartamentul meu, singul bun pe care il posed", a afirmat Padureanu.

Fostul impresar Gica Popescu a declarat ca nu intelege de ce a fost acuzat in acest dosar si ca nu si-ar fi putut permite sa-si pateze imaginea la care tine foarte mult, facand ceva ilegal: "Ma consider total nevinovat si consider ca dupa trei ani de zile de proces nici acum nu stiu de ce sunt acuzat. Am tinut mereu la imaginea mea si niciodata nu as fi putut fi capabil de o fapta penala, prin care sa sterg cu buretele o munca de 20 de ani pe terenul de fotbal."

La randul sau, presedintele executiv al FC Dinamo, Cristi Borcea, a spus ca a aparat doar interesele clubului sau, ceea ce a reusit cu succes: "Sunt total nevinovat, am aparat doar interesle clubului Dinamo si am facut-o cu succes si cu un profit considerabil."

Instanta Tribunalului Bucuresti a anuntat ca se va pronunta peste doua saptamani in dosarul transferurilor de jucatori, dupa ce marti a finalizat dezbaterile, la mai mult de trei ani de la inceperea procesului. Concluziile partilor implicate si ultimul cuvant al inculpatilor s-au incheiat in jurul orei 23.30.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata, in 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Netoiu, Cristian Borcea, in legatura cu efectuarea de tranzactii ilegale la transferurile unor fotbalisti catre cluburi din strainatate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste 10 milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal.

In rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalisti romani efectuate de la cluburile Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Gloria Bistrita si Otelul Galati catre cluburi din strainatate, in perioada 1999 - 2005.

Este vorba despre transferurile jucatorilor Cristian Dulca - realizat in ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid Bucuresti la clubul sud-coreean Pohang Steelers, Iulian Arhire - de la clubul Otelul Galati la Pohang Steelers, realizat in martie 1999, Cosmin Contra - de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat in iunie 1999, Ionel Ganea - de la clubul de fotbal Gloria Bistrita la VfB.Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea - de la Dinamo Bucuresti (imprumutat la FC Arges Dacia Pitesti) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat in ianuarie 2001, Florin Cernat - din februarie 2001, de la Dinamo Bucuresti la Dinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara - din iulie 2001, de la Dinamo Bucuresti la Deportivo Alaves, Nicolae Mitea - din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam, Lucian Sanmartean - din august 2003, de la Gloria Bistrita la Panathinaikos Atena, Florin Bratu - din septembrie 2003, de la Rapid Bucuresti la Galatasaray Istanbul, Dan Alexa - de la Dinamo Bucuresti la Guoan Beijing, in Republica Populara Chineza, realizat in luna iunie 2004 si Adrian Mihalcea - din iulie 2005, de la Dinamo Bucuresti, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#inculpati dosarul transfeurilor , #stiri fotbal