”Măcelarul din Alep” a ordonat bombardamentele care au distrus Harkovul. Cine este generalul rus care preferă muniția interzisă

Vineri, 13 Mai 2022, ora 21:56
6363 citiri
”Măcelarul din Alep” a ordonat bombardamentele care au distrus Harkovul. Cine este generalul rus care preferă muniția interzisă
Generalului rus Alexander Zhuravlev FOTO Twitter/ Hromadske

Din ordinul generalului rus Alexander Zhuravlev, care a comandat o operațiune militară în Siria în 2016, la Harkov au fost lansate rachete cluster Tornado pe 27 și 28 februarie, muniție interzisă prin acorduri internaționale, relatează CNN.

Potrivit anchetei, rachetele au fost trase de Brigada 79 Artilerie cu sediul în regiunea Belgorod (Rusia). Brigada este subordonată Districtului Militar de Vest - unul dintre cele cinci districte militare ale Federației Ruse. Din 2018, este condus de generalul rus Alexander Zhuravlev.

Ancheta se bazează pe analiza imaginilor de pe rețelele de socializare: materiale video sau fotografii ale Human Rights Watch, Amnesty International. Concluziile jurnaliştilor au fost confirmate de serviciile secrete militare ucrainene.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

CNN, citând mai mulți experți militari, susține că generalul Zhuravlev este singurul ofițer din districtul său care are autoritatea de a ordona lansarea rachetelor Tornado.

Kremlinul și Ministerul Apărării nu au răspuns solicitării de a comenta a jurnliștilor.

Rusia a folosit rachete similare în Siria când a intervenit în 2015 pentru a-l sprijini pe președintele Bashar al-Assad și a suprima forțele rebele, potrivit anchetei.

Lecții din Siria

În 1980, Zhuravlev, acum în vârstă de 57 de ani, a servit în fosta Cehoslovacie ca parte a trupelor ruse. A fost trimis de trei ori în Siria și în 2016 a devenit comandant al trupelor ruse.

Sub comanda sa, forțele ruse și-au intensificat atacul asupra orașului dens populat Alep, care la acea vreme era controlat de rebeli înarmați. Rusia a recurs la următoarele tactici: asediu, foamete, bombardare și cucerire.

Sub comanda lui Zhuravlev, numărul atacurilor cu muniții cu dispersie a crescut, ducând la pierderi semnificative de civili.

Într-o lună, armata rusă a folosit rachete cluster de 137 de ori.

„Tornada” în Harkov

Zeci de martori oculari din mai multe cartiere din Harkov au spus că, după bombardamentul din 27 și 28 februarie, străzile au fost acoperite cu mașini distruse, în flăcări și sticlă spartă. Un locuitor a spus că peste 10 persoane au fost rănite într-un atac cu rachetă numai în blocul lui.

Șoigu îi promite lui Putin, după arestarea adjunctului său, că armata rusă va cuceri două orașe importante din Ucraina
Șoigu îi promite lui Putin, după arestarea adjunctului său, că armata rusă va cuceri două orașe importante din Ucraina
Dictatorului rus Vladimir Putin i s-a promis că Rusia va câștiga victorii foarte importante pe frontul din Ucraina în această vară. O astfel de promisiune ar fi fost făcută de ministrul...
Un nou atac rusesc cu rachete asupra orașului Harkov. Pagubele materiale sunt însemnate
Un nou atac rusesc cu rachete asupra orașului Harkov. Pagubele materiale sunt însemnate
Rachete ruseşti au avariat clădiri rezidenţiale şi au rănit şase persoane în al doilea oraş ca mărime din Ucraina, Harkov, miercuri dimineaţă, a declarat guvernatorul Oleh Sînehubov pe...
#general rus, #masacru, #alep siria, #bombardament, #harkov, #rachete Rusia , #Razboi Ucraina
Comentarii
Poza Snyder
Snyder
rank 5
Viitorul tribunal international pentru crime de razboi in Ucraina