FBI a dejucat un complot pentru asasinarea fostului președinte al SUA George W. Bush. Dezvăluiri din anchetă

Marti, 24 Mai 2022, ora 23:47
3160 citiri
FBI a dejucat un complot pentru asasinarea fostului președinte al SUA George W. Bush. Dezvăluiri din anchetă
Fostul președinte nu a fost vreodată în pericol, potrivit anchetei FOTO Facebook / George W. Bush

Un cetățean irakian care locuiește în Columbus, Ohio, a fost arestat marți, 24 mai, fiind acuzat de implicare într-un complot pentru asasinarea fostului președinte George W. Bush, a anunțat Departamentul de Justiție.

Potrivit FBI, suspectul Shihab Ahmed Shihab Shihab a intrat legal în SUA și a cerut azil politic în timp ce încerca să se căsătorească cu o femeie din SUA pentru a-și asigura statutul de imigrant.

Ulterior, suspectul, care avea legături cu organizaţia Stat Islamic, ar fi plănuit să introducă ilegal în SUA patru cetățeni irakieni care erau implicați în complot.

Președintele Bush are toată încrederea lumii în Serviciul Secret al Statelor Unite și în comunitățile noastre de aplicare a legii și de informații”, a declarat șeful de cabinet al lui Bush, Freddy Ford, într-un comunicat.

Ancheta a fost dezvăluită într-o cerere din 23 martie depusă sub sigiliu, în care se solicita un mandat de percheziție pentru înregistrările telefonice ale unei persoane identificate în documente drept Shihab Ahmed Shihab, care a intrat în SUA în septembrie 2020, potrivit CNN.

FBI a descoperit complotul prin intermediul unor informatori confidențiali, dintre care unul a înregistrat discuții despre complotul de asasinare cu Shihab în întâlnirile de la sfârșitul anului trecut și până în primăvară, arată documentele. Nu există nicio sugestie în documente că fostul președinte a fost vreodată în pericol.

Cererea de mandat, depusă în Districtul de Sud din Ohio, a fost raportată pentru prima dată de Forbes.

Una dintre aceste conversații ar fi avut loc în noiembrie, în timpul unei călătorii pe care Shihab și informatorul FBI au făcut-o din Columbus, Ohio, în zona Detroit și înapoi.

În timpul întâlnirii de atunci, Shihab i-ar fi spus informatorului că „au vrut să-l omoare pe fostul președinte Bush pentru că este responsabil pentru uciderea multor irakieni în timpul invaziei din 2003”.

Potrivit unei conversații din ianuarie relatată în cererea de mandat, Shihab s-a descris ca un „soldat care așteaptă indicații de la conducerea din Qatar”.

Potrivit autorităților, suspectul a mers și în Dallas pentru a supraveghea reședința fostului președinte. Acolo a filmat poarta de acces a cartierului și zona înconjurătoare, potrivit documentelor.

Eveniment Quarterly Report

Directorul FBI cere Congresului să reînnoiască autorizația privind monitorizarea cetățenilor străini în afara Statelor Unite
Directorul FBI cere Congresului să reînnoiască autorizația privind monitorizarea cetățenilor străini în afara Statelor Unite
Directorul Poliţiei Federale Americane (FBI), Christopher Wray, a cerut marţi Congresului să reînnoiască autorizaţia privind un program de monitorizare a cetăţenilor străini din afara...
George Simion, mesaj de la Bruxelles: "Aştept toate româncele în AUR!"
George Simion, mesaj de la Bruxelles: "Aştept toate româncele în AUR!"
Preşedintele AUR, George Simion, a continuat seria întâlnirilor la nivel internaţional în această săptămână la Bruxelles, anunţă, sâmbătă, reprezentanţii formaţiunii. ”Ne...
#George Bush, #asasinare, #complot, #irakian, #FBI , #stiri George Bush