Presedintele suspendat al CJ Braila, Bunea Stancu, ramane in arest la domiciliu

Marti, 26 August 2014, ora 15:37
1755 citiri
Presedintele suspendat al CJ Braila, Bunea Stancu, ramane in arest la domiciliu

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu ramane in arest la domiciliu, dupa ce Tribunalul Galati a respins cererea procurorilor DNA de arestare preventiva, decizia nefiind definitiva.

Tribunalul Galati a respins cererea Directiei Nationale Anticoruptie de arestare preventiva a lui Bunea Stancu, acuzat de procurorii anticoruptie ca ar fi incalcat conditiile arestului la domiciliu.

Avocatul lui Bunea a declarat ca, masura a fost deja contestata de procurori, solicitarea urmand sa fie judecata la Curtea de Apel Galati.

Presedintele suspendat al CJ Braila, adus la Tribunalul Galati sub escorta

Saptamana trecuta, DNA a solicitat inlocuirea arestului la domiciliu cu masura arestarii preventive in cazul presedintelui Consiliului Judetean Buzau, Gheorghe Bunea Stancu, cercetat pentru abuz in serviciu si conflict de interese.

DNA preciza ca propunerea de arestare preventiva a fost formulata in conditiile in care Bunea Stancu, in mod indirect, a luat legatura cu un suspect din dosar, Vasile Soare, desi una dintre conditiile arestului la domiciliu era sa nu comunice cu ceilalti inculpati, suspecti sau martori.

Presedintele si vicepresedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu siFlorin Mija, au fost retinuti de procurorii DNA in 7 august, iar a doua zi Tribunalul Galati a decis ca acestia sa fie plasati in arest la domiciliu.

Bunea Stancu este urmarit penal pentru abuz in serviciu si conflict de interese, iar Mija, pentru abuz in serviciu in forma continuata.

Potrivit DNA, in perioada 2009 - 2010, Gheorghe Bunea Stancu, Florin Mija si Nicolae Moisiu si-au incalcat atributiile de serviciu, in contextul procedurilor de atribuire a unor contracte de achizitii publice, pentru realizarea unor obiective de interes local si judetean, organizate de CJ Braila.

Modul in care au fost organizate si s-au derulat licitatiile in perioada de referinta determinat ca trei societati comerciale sa detina monopolul lucrarilor licitate de CJ Braila, fiind practic singurele firme care participau si castigau contractele de achizitie publica pe plan local si judetean.

In situatia in care existau si alti ofertanti, firmele agreate fie ofereau pretul cel mai mic, fie indeplineau "anumite" conditii apreciate ca esentiale de catre membrii comisiilor de analizare si evaluare a ofertelor, situatie care, in mod inevitabil, a dus la castigarea procedurilor respective, aratau procurorii DNA.

De altfel, la una dintre firme, Bunea este, in mod indirect, actionar, mai spuneau procurorii.

Totodata, la aceasta situatie s-a ajuns din cauza exercitarii defectuoase a atributiilor de serviciu de catre membrii comisiei de evaluare a ofertelor, prin alegerea unor oferte financiare neprofitabile, dar si gestionarii ineficiente a bugetului local de catre presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, care avea si calitatea de ordonator principal de credite.

Potrivit DNA, urmare a indeplinirii in mod defectuos a atributiilor de serviciu de catre functionarii mentionati s-a cauzat un prejudiciu in valoare totala de 2.924.817,60 lei si vatamarea intereselor legitime ale agentilor economici care au participat la procedurile de achizitii publice si au fost descalificati in mod discriminatoriu.

In acelasi dosar sunt urmarite penal, pentru abuz in serviciu, alte 12 persoane - functionari de la CJ Braila.

Bunea Stancu, care este si presedintele PSD Braila, conduce Consiliul Judetean Braila din anul 2004.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...