Cele mai ieftine zone din Grecia unde poți cumpăra proprietăți. Clienții străini dau năvală după pandemie

Luni, 04 Iulie 2022, ora 15:44
9824 citiri
Cele mai ieftine zone din Grecia unde poți cumpăra proprietăți. Clienții străini dau năvală după pandemie

Prețul proprietăților din Grecia a crescut la niveluri fără precedent în 2022, Riviera Atenei și Cicladele conducând redresarea post-COVID a pieței imobiliare.

Potrivit lui Spitogatos, cea mai importantă aplicație folosită în Grecia pentru a căuta proprietăți imobiliare, suburbiile sudice ale Atenei sunt zonele cele mai scumpe pentru a cumpăra proprietăți.

Prețul mediu de-a lungul Rivierei Atenei, linia țărmului de-a lungul Golfului Saronic chiar în afara capitalei Greciei, este de 3.067 de euro pe metru pătrat, o creștere cu 10,9% față de aceeași perioadă din 2021.

Dezvoltarea Hellinikon conduce la prețul proprietăților de pe Riviera Atenei

Reamenajarea masivă a fostului aeroport al Atenei, Hellinikon, a dus deja la un mare interes pentru imobiliare.

„Dezvoltarea imobiliarelor în Hellinikon, care este considerat cel mai mare proiect de regenerare urbană din Europa, va avea un impact semnificativ asupra pieței imobiliare, în special în suburbiile sudice ale Atenei, crescând și mai mult prețurile atât pentru închiriere, cât și pentru cumpărarea imobiliare, ” Ana Vukovic, directorul general al Collier’s Greece, a declarat recent pentru Greek Reporter.

Cererea de proprietăți din Riviera Atenei a determinat și prețurile în vecinătatea Pireus, unde a existat o creștere de 11,9 la sută. Prețurile în centrul Salonicului au crescut cu 11,7 la sută.

Cicladele sunt a doua cea mai scumpă zonă din Grecia

Cicladele este a doua cea mai scumpă zonă pentru a cumpăra proprietăți din Grecia. Prețul a crescut cu 6,9% în al doilea trimestru al anului 2022 față de aceeași perioadă a anului trecut. O casă medie din Ciclade costă 2.887 de euro pe metru pătrat, ceea ce face din regiune a doua cea mai scumpă din Grecia.

Cicladele au fost întotdeauna un magnet pentru investitorii în principal expatriați din SUA și Australia, dar și cumpărători tradiționali din Marea Britanie, Franța, Italia și Orientul Mijlociu.

Mykonos și Santorini sunt cele mai scumpe insule

Mykonos și Santorini sunt cele mai scumpe insule pentru a cumpăra proprietăți din Ciclade. Potrivit unui sondaj recent realizat de site-ul financiar Oikonomikos Tachydromos (OT), prețurile solicitate pentru o casă de lux în Mykonos variază de la 5.500 de euro pe metru pătrat la 7.500 de euro pe metru pătrat, în timp ce există cazuri în care o vilă poate depăși 10.000 de euro pe metru pătrat.

Santorini se confruntă, de asemenea, cu o mare creștere pe piața imobiliară, deoarece cererea din Asia și China, în special, a condus prețurile proprietăților la noi culmi. Potrivit OT, prețurile pentru o casă fără vedere spre Akrotiri variază de la 3.500 la 4.000 de euro pe metru pătrat, dar, în funcție de priveliște, poate ajunge până la 6.000 de euro pe metrul pătrat. O casă cu vedere la faimoasa caldeiră din Santorini costă peste 10.000 de euro pe metru pătrat.

Și alte insule Ciclade, cum ar fi Paros, Naxos, Syros, Tinos, Milos și Amorgos, au înregistrat o creștere semnificativă a prețurilor imobiliarelor.

Investiții de la cumpărători de peste mări

Investițiile de la cumpărătorii de peste mări au crescut în ultimii ani și mulți și-au realizat visul de a deține o casă de vacanță de vară în Grecia.

Cererea robustă și inflația ridicată vor menține creșterea prețurilor ridicate în 2022. Inflația, care a urcat la 11,3% în mai 2022, stimulează această tendință, deoarece mulți investitori preferă să-și pună banii într-o casă cu potențial bun decât să urmărească valoarea acesteia. erodează într-un cont bancar.

Prețurile de închiriere țin pasul cu ratele în creștere

Cercetările arată că activele grecești sunt cele mai performante în Marea Mediterană, deoarece prețurile de închiriere țin pasul cu ratele în creștere.

Un raport al Algean Property a spus că Mykonos se află în fruntea listei de randament în regiune, cu un randament de 7,4% față de 4,3% în Nisa și 4,2% în Marbella. Paros a ajuns pe locul al doilea pe listă cu un randament de 7,1 la sută, cu Santorini pe locul trei (la 6,3 la sută).

„Spre deosebire de ceea ce sa întâmplat în timpul pandemiei, din ce în ce mai multe proprietăți sunt renovate în centrele orașelor, suburbiile și insulele grecești”, spune doamna Anna Koraki, fondator și partener director al Koraki Law, o firmă de avocatură care oferă servicii juridice. servicii pentru finalizarea rapidă și eficientă a tuturor etapelor procedurii de cumpărare, vânzare sau închiriere de proprietăți.

Cererea este în creștere

Vorbind cu reporterul grec, doamna Koraki a remarcat, totuși, că „cererea este în creștere și în multe zone depășește oferta”, forțând prețurile proprietăților mai mari.

Cele mai ieftine zone pentru a cumpăra proprietăți din Grecia, conform lui Spitogatos, sunt Kilkis, unde casa costă în medie 644 de euro pe metru pătrat, urmată de Karditsa la 688 și Kozani, tot la 688.

Cea mai mare scădere a prețurilor în 2022, comparativ cu aceeași perioadă din 2021, a fost înregistrată în Drama, nordul Greciei, unde prețurile au scăzut cu 11,3%, urmată de Thesprotia în nord-vestul Greciei, unde prețurile au scăzut cu 7,5%.

Citeste si:
Un nou val de căldură va lovi Grecia cu temperaturi care vor ajunge la 42° Celsius. Crește riscul de incendii
Un nou val de căldură va lovi Grecia cu temperaturi care vor ajunge la 42° Celsius. Crește riscul de incendii
Meteorologii prognozează temperaturi ridicate în Grecia în zilele următoare, cu aproximativ 4 până la 7 grade Celsius peste media sezonieră. Potrivit Serviciului Național de...
Coșmarul trăit de două turiste la o terasă din Mykonos: ”Ne-au spus că suntem proaste”. Pentru ce au plătit 500 de euro
Coșmarul trăit de două turiste la o terasă din Mykonos: ”Ne-au spus că suntem proaste”. Pentru ce au plătit 500 de euro
Presa britanică, în speță Daily Mail, relatează cazul scandalos al turistelor daneze Amanda Miehs și Almma Rasmussen, care au fost nevoite să plătească o sumă colosală pentru o...
Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
Cererea-i determinată de cei care-au fugit și cei care se pregătesc
Emigrantul-Anonim
rank 5