Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Hillary Clinton a dat explicatii pentru atacurile din Benghazi

Joi, 24 Ianuarie 2013, ora 12:01
2197 citiri
Hillary Clinton a dat explicatii pentru atacurile din Benghazi

Secretarul de stat american Hillary Clinton a depus marturie in fata Congresului, in legatura cu atacurile din 11 septembrie 2012, de la consulatul american din Benghazi, Libia, in urma caruia patru oameni au fost ucisi, inclusiv ambasadorul Christopher Stevens.

In marturia depusa miercuri, Clinton a aparat raspunsul Administratiei Obama la atacul sangeros din septembrie 2012 si i-a provocat pe republicani sa se concentreze pe caile semnificative pentru a le asigura securitatea diplomatilor, in loc sa se angajeze in atacuri partizane, noteaza Washington Post.

La patru luni dupa atac, Republicanii din Comitetul Relatiilor Externe din Congres au aratat clar ca o considera pe Clinton personal responsabila pentru atacurile in care si-au pierdut viata patru americani, inclusiv ambasadorul SUA din Libia, la consulatul din Benghazi.

Clinton a spus ca isi asuma responsabilitatea, insa a sustinut ca declansatorul atacurilor teroriste nu mai conteaza.

"Ce diferenta mai face, in acest moment?", a intrebat secretarul de stat, adaugand ca "e treaba noastra sa ne dam seama ce s-a intamplat si sa facem tot ce putem pentru a preveni sa se intample din nou".

Sesiunea de audiere a lui Clinton a inceput miercuri dimineata si a durat doua ore si jumatate, fiind urmata de alte trei ore de audieri, dupa-amiaza. In timpul depunerii marturiei, vocea secretarului de stat american a tremurat, vorbind despre siguranta diplomatilor americani.

Fosta Prima Doamna a avut si un schimb de replici cu senatorul republican Ron Johnson, care a afirmat ca ambasadorul american la ONU, Susan Rice, "i-a informat gresit" pe oameni in legatura cu circumstantele in care a avut loc atacul. Totodata, senatorul republican Rand Paul, unul dintre posibilii candidati la presedintie in anul 2016, a spus ca ar fi eliberat-o pe Clinton din functie daca ar fi fost presedintele tarii.

In plus, republicanul Joe Wilson a intrebat-o pe Clinton de ce nu a aparut la jurnalele de stiri din duminica de dupa atac, secretarul de stat raspunzand ca "aparitia la jurnalele de duminica nu este lucrul meu favorit de facut".

Pentru secretarul de stat american, inca vazuta la scara larga drept un candidat al democratilor pentru nominalizarea la functia de presedinte, in 2016, audierea a adus cu sine atat greutate personala cat si politica. Atacurile din Benghazi au reprezentat una dintre cele mai dificile provocari cu care s-a confruntat in cei patru ani in care s-a aflat in functie.

Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
După publicarea unui memorandum care subliniază mai multe lipsuri pentru plata salariilor în acest an, premierul Marcel Ciolacu a negat că ar fi vreo problemă și a ținut să dea asigurări...
#Hillary Clinton atacuri Benghazi, #Clinton explicatii atacuri Benghazi, #Clinton atacuri consulat Libia , #secretar de stat