Hoață cu fiul de 10 ani complice. Cum a fost jefuit un bătrân binevoitor în propria casă

Luni, 01 Ianuarie 2024, ora 03:40
4848 citiri
Hoață cu fiul de 10 ani complice. Cum a fost jefuit un bătrân binevoitor în propria casă
Furt FOTO / Unsplash

O femeie din județul Galați, recidivistă, a fost condamnată definitiv la patru ani de închisoare, la care se adaugă un rest de 996 de zile, după ce a jefuit un bătrân folosindu-se de copilul său de 10 ani.

Potrivit rechizitoriului, în preajma Crăciunului din 2021 (17 decembrie) un băiat de 10 ani l-a vizitat pe un bătrân de 82 de ani pentru a-l colinda.

După ce bătrânul l-a acceptat și l-a invitat pe băiat în apartament, copilul a intrat neinvitat în sufragerie și a început să scotocească, motivând că el caută un încărcător de telefon.

Bătrânul l-a scos afară pe băiat, dar a doua zi copilul s-a întors la apartamentul bătrânului împreună cu mama sa „îmbrăcată cu un halat de culoarea roșie”.

„Cei doi au cerut bani pentru a face niște cumpărături, iar minorul a cerut persoanei vătămate un pahar cu apă, pe care, după ce l-a primit, l-a refuzat, spunând că vrea ca apa să fie pusă într-o sticlă. Persoana vătămată s-a conformat, iar când i-a fost înmânată sticla acesta a scăpat-o. Persoana vătămată se deplasează greu, fapt pentru care de la momentul în care martorul a cerut paharul cu apă și până când i-a fost înmânată sticla a durat aproximativ 5 minute. În tot acest timp, inculpata a umblat prin apartamentul persoanei vătămate, cotrobăind printre lucruri, fiind chiar surprinsă de persoana vătămată când umbla în șifonierul din dormitor”, se arată în rechizitoriu.

După ce i-a dat afară pe copil și pe mama lui, bătrânul a constatat că din șifonierul din dormitor, dintr-un buzunar, i-au fost furate sumele de 1200 dolari și 600 lei. Dându-și seama că a fost jefuit, bătrânul a sunat la 112 și a anunțat Poliția.

În scurt timp hoața a fost prinsă, constatându-se că e o recidivistă cu mai multe furturi la activ. În urma procesului, femeia a fost condamnată la patru ani de închisoare, la care a fost adăugat un rest de 996 de zile neexecutate ca urmare a eliberării condiționate.

„Instanța a avut în vedere că deși în cursul urmăririi penale nu a recunoscut comiterea faptei, în faza de judecată a recunoscut și regretat săvârșirea acesteia. Instanța de fond a mai avut în vedere numeroasele antecedente penale ale inculpatei pentru fapte comise contra patrimoniului persoanei, precum și împrejurările concrete de comitere a faptei, modalitatea de a obține foloase materiale de la o persoană de vârstă înaintată, profitând de vulnerabilitatea acestuia, implicând totodată în activitatea infracțională și pe fiul său minor în vârstă de 10 ani. De asemenea, punând în balanță criteriile mai sus arătate, instanța a aplicat inculpatei o pedeapsă peste minimul prevăzut de lege, orientată spre mediu”, se arată în sentința Curții de Apel Galați, care este definitivă.

Alertă în toată țara: Un condamnat care se afla în arest la domiciliu a fugit când și-a aflat sentința definitivă. E dat în urmărire generală
Alertă în toată țara: Un condamnat care se afla în arest la domiciliu a fugit când și-a aflat sentința definitivă. E dat în urmărire generală
Un bărbat în vârstă de 43 de ani din municipiul Rădăuţi este cercetat penal pentru evadare, după ce ar fi părăsit arestul la domiciliu la scurt timp după ce a fost condamnat la patru ani...
Singura metodă prin care judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu se poate retrage din dosar. Avocat: „E o presupunere”
Singura metodă prin care judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu se poate retrage din dosar. Avocat: „E o presupunere”
Procesul lui Vlad Pascu va continua cu aceeași judecătoare, joi, 9 mai, la Judecătoria Mangalia. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu, cerere...
#hoata, #copil, #condamnare, #proces, #batran , #justitie