UPDATE O bandă de hoți a terorizat nordul Capitalei. Patru tineri au ajuns în arestul poliției

Vineri, 29 Iulie 2022, ora 08:38
4925 citiri
UPDATE O bandă de hoți a terorizat nordul Capitalei. Patru tineri au ajuns în arestul poliției
Hoții din București sparg case și mașini FOTO Pixabay

O bandă de hoți terorizează de trei săptămâni nordul Capitalei: intră peste oameni în case noaptea, fură mașini sau obiecte de valoare din curțile caselor.

UPDATE 4 AUGUST

Poliția Capitalei a anunțat joi, 4 august, că au fost efectuate percheziții în urma cărora patru tineri cu vârste cuprinse între 15 și 16 ani au fost conduși la secție după ce ar fi furat mai multe bunuri din casele și mașinile unor locuitori ai Sectorului 1.

”Astăzi, 4 august a.c., polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 2, au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și în județul Ilfov, într-un dosar penal în care sunt cercetate infracțiunile de furt calificat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost depistați și conduși la sediul secției de poliție, 4 tineri cu vârste cuprinse între 15 și 16 ani, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor menționate anterior, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

În fapt, de la începutul lunii iunie a.c., până în prezent, cei 4 tineri ar fi sustras mai multe bunuri ale persoanelor vătămate, atât din interiorul unor locuințe, cât și din interiorul a 3 autovehicule, situate în Sectorul 1.

Totodată, au fost sustrase și carduri bancare, ce au fost utilizate imediat după săvârșirea infracțiunilor de furt.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Cercetările sunt continuate de către Secția 2 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic”, prevede comunicatul Poliției Capitalei.

Știrea inițială

Oamenii din cartier susțin că au fost circa 30 de spargeri în nici o lună și că au depus plângeri, însă că demersurile oamenilor legii durează prea mult, potrivit Digi24.

Este vorba despre un grup format din patru indivizi care întră peste oameni noaptea, în timp ce dorm. Dacă nu reușesc, atunci fură mașini sau ce găsesc prin curți.

”De aproximativ 3 săptămâni se sparg case în fiecare seară. Am avut pe seară chiar și câte 2-3 spargeri. Se pare că există o gașcă de 4 băieți, indivizi care fac asta. Mașinile mele au fost încercate, se văd urmele de la praful pentru amprente luat de poliție, s-a întâmplat acum 2 săptămâni”, a declarat un locatar pentru sursa citată.

O altă femeie povestește că spargerile au loc după ora 12 noaptea.

”Nu se poate din cauza unor 4 puști să nu mai fie liniște în cartier, ne-au dat viețile peste cap. Eu mi-am trimis soția și copilul din București, în altă parte, pentru că nu pot să îi expun”, a declarat alt om.

Situație halucinantă în București: tramvaiele noi Imperio, scoase de pe o anumită linie. Străduțele care sunt prea mici și degradate pentru a putea circula
Situație halucinantă în București: tramvaiele noi Imperio, scoase de pe o anumită linie. Străduțele care sunt prea mici și degradate pentru a putea circula
Tramvaiele Imperio urmează să fie scoase temporar de pe linia 21 din București, în timpul lucrărilor de consolidate ale Hanului Solacolu. Unul dintre motivele pentru care STB a luată...
Când se va putea circula pe patru benzi pe bulevardul Ghencea din București. Primăria a atribuit încă un contract pentru finalizarea lucrărilor
Când se va putea circula pe patru benzi pe bulevardul Ghencea din București. Primăria a atribuit încă un contract pentru finalizarea lucrărilor
Primăria Municipiului Bucureşti a atribuit contractul pentru finalizarea obiectivului de investiţii Penetraţie Prelungire Ghencea-Domneşti şi supralărgirea bulevardului Ghencea, a anunţat...
#hoti, #Bucuresti, #spargeri , #eveniment