Visează la Brad Pitt și la calificarea în sferturile Ligii Campionilor

Luni, 04 Decembrie 2023, ora 02:38
2154 citiri
Visează la Brad Pitt și la calificarea în sferturile Ligii Campionilor
Iarina Axinte

La doar 18 ani, Iarina Axinte este ridicătoarea titulară a naționalei și a formației Volei Alba Blaj.

Iarina Axinte a fost titulara României la Campionatele Europene din august și acum vrea să-și ducă echipa de club, Volei Alba Blaj, spre sferturile Ligii Campionilor și spre un nou titlu în campionat.

Între timp, și-a exersat semnătura pentru a acorda autografe cât mai frumoase.

Componentă a echipei din Blaj de trei ani, tânăra jucătoare mărturisește că i se întâmplă des să fie oprită în oraș pentru autografe și recunoaște că și-a exersat semnătura, pentru a fi cât mai frumoasă.

„Se mai întâmplă să-mi ceară autografe pe stradă, dar nu mă simt o vedetă, sunt un om normal ca toți ceilalți și doar fac ce-mi place. Am vrut să am o semnătură cât mai frumoasă, așa că recunosc că am exersat-o înainte” – Iarina Axinte, coordonatoare Volei Alba Blaj.

Anul acesta, Blajul joacă pe trei „fronturi”: campionat, Cupă și Liga Campionilor. Cum Iarina este și studentă la Facultatea de Sport din orașul ei natal, Sibiu, voleibalista recunoaște că are foarte puțin timp liber. Atunci când, totuși, îl are, se uită la filme de acțiune. Favoritul ei e Brad Pitt, cu care i-ar plăcea să facă măcar o dată cuplu pe ecran.

„Sunt la Facultatea de Sport din Sibiu în primul an. Primesc înțelegere din partea facultății, ceea ce e important. E bine, mă descurc. Când am timp liber mă odihnesc, dorm, mă uit la seriale sau vorbesc cu prietenii. Îmi plac filmele de acțiune. Dacă aș putea, aș vrea să joc cu Brad Pitt într-un film” – Iarina Axinte, coordonatoare Volei Alba Blaj.

Ca orice puștoaică de 18 ani, și Iarina adoră rețelele sociale.

„Prima aplicație pe care o deschid dimineața este Instagram. Dar stau destul de mult pe Tik Tok. Știu că nu e cel mai bun lucru, dar îmi place, mă relaxează” – Iarina Axinte, coordonatoare Volei Alba Blaj.

Deși foarte foarte tânără, ea este titulară și joacă atât la națională, cât și la formația de club, pe cel mai important post din echipă, cel de ridicător.

„Pentru mine este o onoare să joc și să fiu titulară la echipa campioană și la națională și sper să dau tot ce am mai bun în fiecare meci. Nu cred că e o presiune. Încerc să fac față cât de bine pot, încerc să nu pun presiune și nici echipa mea nu pune presiune pe mine” – Iarina Axinte, coordonatoare Volei Alba Blaj.

Chiar dacă au trecut trei luni de la Europene, Axinte încă se mai gândește la turneul la care naționala a ajuns în optimi.

Cea mai frumoasă amintire a fost victoria cu Bosnia-Herțegovina, formație antrenată chiar de tehnicianul ei de la club, Stevan Ljubicic. Deși l-a învins, Iarina spune că revederea de la Blaj a fost foarte frumoasă.

„Meciul cu Bosnia a fost special pentru mine pentru că antrenorul meu a fost antrenorul Bosniei, dar a fost și o victorie frumoasă și muncită, care ne-a calificat din grupe. Nu a fost ciudată revederea, ne-am bucurat, a fost mândru de mine, i-a plăcut cum am jucat și asta e cel mai important” – Iarina Axinte, coordonatoare Volei Alba Blaj.

Coechipieră cu ea la națională și la club, Raisa Ioan are și ea amintiri speciale de la Europene.

„Cea mai frumoasă amintire la națională e că am putut aduce un rezultat frumos, am reușit să arătăm de ce suntem în stare, am fost o echipă și un grup foarte foarte legat și bine organizat” – Raisa Ioan, jucătoare Volei Alba Blaj.

Anul acesta, Blajul joacă din nou în Liga Campionilor, iar startul a fost foarte bun, cu o victorie de trei puncte în Polonia, la Lodz. Atât Iarina Axinte, cât și Raisa Ioan spun că nimic nu se compară cu experiența din această competiție.

„Este un alt fel de joc, avem o altă atitudine când intrăm pe teren acolo, presiunea nu e pe noi, n-avem nimic de pierdut când jucăm acolo și ne bucurăm de joc și de volei” – Iarina Axinte, coordonatoare Volei Alba Blaj.

„Este o experiență nemaipomenită să joci în Liga Campionilor, este un alt nivel, e o ocazie unică să vezi și alte jucătoare, să-ți încerci nivelul să vezi la ce nivel ești, să furi de la jucătoare experimentate. Am făcut o figură frumoasă până acum în Liga Campionilor și sunt sigură că putem dovedi mai departe nivelul nostru” – Raisa Ioan, jucătoare Volei Alba Blaj.

Jucătoarele, mândre de noua sală Polivalentă din Blaj

Din acest sezon, Volei Alba Blaj își dispută meciurile în noua sală Polivalentă, acolo unde la fiecare partidă locurile sunt ocupate de fani. Sportivele spun că se simt cu adevărat apreciate de când joacă în această sală.

„E o sală foarte frumoasă pentru un oraș atât de mic și le mulțumit conducerii și primăriei și tuturor celor care și-au adus aportul pentru construirea acestei săli, suntem onorate să jucăm acolo” – Iarina Axinte, coordonatoare Volei Alba Blaj.

„Avem foarte mulți suporteri și mă bucur că sunt în număr cât mai mare. Acum și cu noua sală chiar se simte diferența, simțim suportul. Este extraordinar să joci într-o astfel de sală. Și suporterii noștri sunt în număr tot mai mare și ne dau un plus de încredere la fiecare meci” – Raisa Ioan, jucătoare Volei Alba Blaj.

O arbitră din România la semifinala Ligii Campionilor, cu Ovidiu Hațegan în camera VAR
O arbitră din România la semifinala Ligii Campionilor, cu Ovidiu Hațegan în camera VAR
O brigadă din România va conduce returul uneia dintre semifinalele UEFA Women’s Champions League, informează FRF. Iuliana Demetrescu se va afla la centru la partida Chelsea – Barcelona,...
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
#Iarina Axinte, #volei, #Alba Blaj, #Liga Campionilor , #stiri din sport