Google nu vrea discuții despre alegeri cu inteligența artificială Gemini. Ce spune acum chatbot-ul despre alegerile din România de anul acesta

Miercuri, 13 Martie 2024, ora 14:14
1927 citiri
Google nu vrea discuții despre alegeri cu inteligența artificială Gemini. Ce spune acum chatbot-ul despre alegerile din România de anul acesta
Google Gemini FOTO Facebook/ Gemini AI

Compania Google a luat o decizie neobișnuită cu privire la Gemini, inteligența artificială cu rol de bot de chat, care face concurență ChatGPT. Subiectul alegerilor din 2024 va fi interzis la nivel global în discuțiile cu Gemini, dar deocamdată poate fi discutat în România.

Compania americană Google a decis să nu riște nici măcar zvonuri cu privire la influența inteligenței artificiale asupra alegerilor din 2024. Gemini, chatbot care poate răspunde și în limba română, primește o interdicție de a discuta alegerile cu utilizatorii.

Primele țări afectate de decizia Google sunt SUA și India. Decizia se va implementa la nivel global pentru toate țările care țin alegeri în acest an, scrie The Guardian.

Decizia a fost luată dintr-o „abundență de prudență” potrivit echipei Google din India, țară în care postările de pe rețele sociale au dus în repetate rânduri la formarea de gloate care au bătut sau linșat oameni nevinovați.

Ce spune Gemini despre alegerile din România

Pentru că noua resticție nu s-a implementat încă în România, Ziare.com a consultat răspunsurile date de Gemini cu privire la alegerile comasate din acest an. Chatbot-ul dă două tipuri de răspuns, unul din surse proprii și unul după consultarea motorului de căutare Google.

La întrebarea „cine câștigă alegerile?” Gemini a răspuns:

„E greu de spus cu certitudine cine va câștiga alegerile din România în 2024. Există însă câțiva factori care pot influența rezultatul:

Alegerile comasate: În acest an au loc alegeri europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Sondajele recente indică o victorie a alianței PSD-PNL la europarlamentare [sondaj alegeri europarlamentare romania]. Rămâne de văzut cum se vor raporta alegătorii la fiecare tip de alegeri.

Performanța guvernării: Actuala coaliție PSD-PNL este la putere, iar modul în care gestionează problemele țării va influența votul oamenilor.

Ascensiunea extremelor: Partidele AUR și SOS România câștigă teren în sondaje, ceea ce ar putea fragmenta votul și conduce la un rezultat imprevizibil.

Pentru a afla cine va câștiga alegerile, va trebui să urmărim campaniile electorale și sondajele de opinie care vor fi publicate mai aproape de datele scrutinului.”

La întrebarea reformulată „cine va câștiga alegerile?” Gemini a răspuns, cu ajutorul motorului de căutare Google:

„Este imposibil de prezis cu siguranță cine va câștiga alegerile din România în 2 sondaje recente oferă indicii totuși:

Alegerile Europarlamentare: Sondajele sugerează o victorie pentru alianța PSD-PNL [sondaj alegeri europarlamentare romania].

Alegerile Prezidențiale: Un sondaj INSCOP arată că Mircea Geoană (candidat independent) conduce în preferințele respondenților, urmat de Marcel Ciolacu (PSD) și George Simion (AUR) [sondaj prezidențial romania 2024].

Important de retinut:

Sondajele se bazează pe intenția de vot la momentul respectiv și pot să nu reflecte rezultatul final.

Alegerile din 2024 sunt atipic având loc simultan alegeri locale, parlamentare, prezidențiale și europarlamentare.

Performanța actualului guvern, ascensiunea partidelor extremiste și campaniile electorale pot influența rezultatul final.

Recomand să urmăriți știrile și sondajele de opinie mai aproape de alegeri pentru a avea o imagine mai clară.”

Pentru a interacționa cu Gemini, indiferent de limbă, se poate deschide o discuție pe https://gemini.google.com/.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
#inteligenta artificiala, #Gemini, #chatbot, #alegeri 2024 romania , #inteligenta artificiala