Tiriac povesteste cel mai emotionant moment din viata sa

Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 14:24
5341 citiri
Tiriac povesteste cel mai emotionant moment din viata sa

Fostul jucator de tenis Ion Tiriac a vorbit despre finala de Cupa Davis pe care echipa Romaniei a pierdut-o in fata SUA, in 1972.

Tiriac a afirmat, in interviul acordat pentru Digi Sport, ca aceasta finala a fost cel mai emotionant moment din viata sa.

"Eu nu am fost Ilie Nastase din pacate in tenis, dar pentru mine castigarea Cupei Davis era probabil Himalaya carierei mele de sportiv. Nu a fost sa fie, asta este, cu asta am ramas, cu amintirile. Nu poti sa compari cele doua perioade - aceea si cea din prezent - pentru ca difera identificarea noastra, a romanilor. A fost atat de stransa si atat de mare incat nimeni nu spunea "joaca echipa de Cupa Davis", ci spuneau "jucam noi finala de Cupa Davis", a spus Tiriac.

Actualul om de afaceri a precizat ca a fost profund impresionat de atasamentul romanilor din acea perioada.

"Am jucat al doilea in vinerea aia si am stat la hotel, nu m-am dus cat a jucat Nastase doua seturi, a jucat destul de repede. Dar cand am plecat de la hotel la Arcul de Triumf pana la stadion, nu era o masina, nu era un caine, o pisica, erau doar geamurile deschise ca era inca destul de cald si auzeau peste tot aaa, aaa. Adica toata tara a participat la acest eveniment", a povestit Tiriac.

"Duminica, atunci cand am terminat si am pierdut, ne-am dus la Casa Armatei pentru cina festiva. Din Piata Guvernului pana la Casa Armatei, pe toata Calea Victoriei erau sute de mii de oameni, nu zeci de mii. Lumea impingea camioanele, numai ca sa ne vada, de parca eram Sfanta Maria. Va dati seama ce satisfactie ar fi fost pentru ei, nu doar pentru mine sau pentru noi. Tin minte ca atunci cand au adus Cupa Davis, a fost pusa in expozitie, erau cozi de sute de metri, 24 de ore pe zi, sa vada Cupa Davis. E si meritul nostru oarecum, dar e si meritul faptului ca ne-am nascut din nimic. Eu cand am inceput sa joc tenis erau 200 de terenuri in toata tara si 2000 de jucatori. Cand m-am lasat in 1972, erau zeci de mii de terenuri, dar sigur erau 200 si ceva - 300 de mii de jucatori", a conchis Tiriac.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Ion Tiriac tenis, #Cupa Davis Romania, #Romania SUA Cupa Davis , #stiri Ion Tiriac