Cum au reușit teroriștii Hamas să introducă în Israel un adevărat arsenal. ”Este evident că plănuiau o ședere prelungită”

Luni, 16 Octombrie 2023, ora 15:33
6284 citiri
Cum au reușit teroriștii Hamas să introducă în Israel un adevărat arsenal. ”Este evident că plănuiau o ședere prelungită”
Arme ale Hamas adunate de armata israeliană/ FOTO: ynetnews.com

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au dat publicității, duminică, armele pe care le-au capturat de la teroriștii Hamas, în urma atacului criminal pe care aceștia l-au comis în sudul Israelului în 7 octombrie 2023.

Este vorba despre zeci de lansatoare RPG, diverse tipuri de încărcături explozive concepute pentru diferite scopuri, mine, grenade și chiar rachete antiaeriene. Acestea sunt doar o mică parte din armamentul recuperat de soldații din unitatea Yahalom, o unitate specială a Corpului de geniu de luptă, înainte de a fi transferat la Institutul Național pentru Cercetarea Armelor - potrivit publicației Ynetnews.

„Nu am fost surprinși de diversitatea tipurilor de armament și nici de cantitățile despre care știam că se află în posesia Hamas, deoarece aceștia se ocupă de mult timp cu producerea de mijloace de luptă non-stop. Ceea ce ne-a surprins a fost capacitatea lor de a introduce ilegal o cantitate atât de mare de armament pe teritoriul israelian. Este evident că teroriștii plănuiseră o ședere prelungită în interiorul granițelor Israelului. Au adus cu ei o rezervă amplă de alimente și echipamente medicale pentru a-și susține forțele de pe teren pentru o luptă prelungită“, potrivit maiorului J., comandantul institutului.

Luptătorii Hamas care au pătruns în Israel, sâmbătă, 7 octombrie, într-o operațiune foarte bine organizată și meticulos planificată, care arată o înțelegere profundă a slăbiciunilor Israelului.

Armata israeliană a transmis luni că 199 de persoane au fost capturate de mişcarea islamistă palestiniană Hamas în timpul atacului sângeros de la 7 octombrie, conform unui bilanţ actualizat, citat de AFP. Un raport anterior, transmis duminică, menţiona 155 de ostatici.

"Am informat familiile a 199 de ostatici", a declarat luni Daniel Hagari, un purtător de cuvânt al armatei, la o conferinţă de presă.

El a afirmat că "eforturile cu privire la ostatici sunt o prioritate naţională", adăugând că "armata şi Israelul lucrează zi şi noapte" pentru a-i elibera, în timp ce familiile nu au nicio veste.

Peste 1.400 de persoane au fost ucise în Israel în atacul comandourilor Hamas, conform ultimelor informaţii furnizate de oficialii israelieni.

Peste 2.750 de persoane au fost ucise în atacurile de răspuns ale Israelului asupra Fâşiei Gaza, un mic teritoriu guvernat de Hamas şi asediat de Israel, conform autorităţilor locale.

Mesajele transmise de Hamas prin doi ostatici israelieni pe care i-a răpit în atacul din octombrie. „Noi suntem în pericol aici. Există bombe, îngrozitor”
Mesajele transmise de Hamas prin doi ostatici israelieni pe care i-a răpit în atacul din octombrie. „Noi suntem în pericol aici. Există bombe, îngrozitor”
Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a difuzat sâmbătă, 28 aprilie, o înregistrare video în care apar doi ostatici israelieni pe care i-a răpit în atacul său de la 7 octombrie în sudul...
Hamasul „studiază” o contrapropunere israeliană de armistiţiu în războiul din Fâşia Gaza
Hamasul „studiază” o contrapropunere israeliană de armistiţiu în războiul din Fâşia Gaza
Mişcarea islamistă palestiniană Hamas anunţă sâmbătă, 27 aprilie, că ”studiază” o contrapropunere israeliană în vederea unui armistiţiu în Războiul din Fâşia Gaza şi unei...
#Israel, #razboi, #Hamas, #teroristi, #arme, #Fasia Gaza, #ostatici , #Israel