Cazul italianului ucis și incendiat pe câmp: Inculpații insinuează că victima ar fi făcut infarct înainte de comiterea faptelor

Marti, 15 August 2023, ora 21:30
4660 citiri
Cazul italianului ucis și incendiat pe câmp: Inculpații insinuează că victima ar fi făcut infarct înainte de comiterea faptelor
Carmeluța Bărbălău susține că italianul ar fi murit de inimă, înainte să-i fie crăpat capul. FOTO / Ionuț Mureșan

Ucigașii italianului găsit la începutul anului 2022 în portbagajul unei mașini incendiate pe un câmp din județul Ilfov vor fi aduși în fața magistraților pe 21 august, la primul termen pe fond al procesului în care vor fi judecați pentru omor, tâlhărie calificată și profanare de cadavre. Valentin Bărbălău și-a retras în ultimul moment toate criticile împotriva rechizitoriului, pe când soția acestuia, Carmeluța Bărbălău, insinuează că italianul ar fi murit de inimă, înainte să fie lovit în cap în mod repetat.

Carmeluța Bărbălău și soțul ei, Valentin Bărbălău, sunt judecați pentru uciderea italianului Mauro Donato Gadda (63 de ani) în primăvara acestui an, apoi la incendierea cadavrului acestuia pe un câmp de lângă Măgurele.

Din actele dosarului rezultă că italianul a mers la acasă la Carmeluța Bărbălău, într-un apartament din sectorul 5 al Capitalei, pentru a întreține relații sexuale cu acesta. Acolo, Mauro Donato Gadda a fost surprins de Valentin Bărbălău, iar procurorii scriu în rechizitoriu că ambii soți l-ar fi imobilizat pe italian, apoi l-au ucis în bătaie.

Pentru a scăpa de cadavru, cei doi l-au tranșat pe italian și l-au transportat cu mașina lui pe un câmp, unde i-au dat foc. Cadavrul a fost descoperit la scurt timp, deoarece șoferii au observat flăcările și au alertat autoritățile.

Cei doi soți au recunoscut parțial faptele, însă în timpul procedurii de cameră preliminară au avut atitudini procesuale diferite.

De exemplu, Valentin Bărbălău n-a contestat prelungirile succesive ale mandatului de arestare preventivă, pe când Carmeluța Bărbălău a cerut punerea în libertate, pe motiv că ar fi fost constrânsă de bărbat să participe la crimă.

La termenul de judecată din 15.02.2023 Valentin Bărbălău și-a retras toate cererile și excepțiile formulate în procedura de cameră preliminată, semn că a renunțat să critice rechizitoriul.

În schimb, Carmeluța Bărbălău a invocat nulitatea tuturor probelor strânse de procurori și a făcut tot posibilul să scape de acuzație de omor.

Pe data de 01.03.2023 Tribunalul Ilfov a respins toate susținerile femeii și a dispus începerea judecății, soluție confirmată de instanța de control judiciar pe data de 12.06.2023.

Cei doi vor avea prima înfățișare pe fond pe data de 21.08.2023 la Tribunalul Ilfov.

Cum se apără Carmeluța Bărbălău: italianul ar fi murit de inimă!

Ziare.com a consultat motivarea deciziei Tribunalului Ilfov, pentru a vedea cum s-a apărat Carmeluța Bărbălău de acuzația de omor:

  • „La data de 19.09.2022 (Carmeluța Bărbălău – n.r.) a solicitat procurorului de caz să dispună o completare a raportului de autopsie medico-legală întocmit de SML Ilfov, arătând în esență că în raport de contradicțiile strecurate în cadrul acestei probe se impunea să se stabilească dacă în absența analizării viscerelor toracice-cord-pulmon ale victimei nu s-ar exclude cauza decesului ca fiind un infarct miocardic acut
  • Inculpata și-a întemeiat susținerile pe probele din dosar-actele medicale ale victimei, care atestă existența unor afecțiuni cardiace anterior decesului, aspect confirmat și de diagnosticul examinării cardiace pe cadavru (diagnostic: moderată arteroscleroză coronariana, miocardofibroză difuză, cu mici zone disecante, urme de hipoxie miocardică și edem miocardic).
  • Inculpata a solicitat ca medicul legist să analizeze dacă concluzia expusă în Raport, potrivit căreia toate leziunile (fracturi), identificate la nivelul craniului sunt postcombustionale – nefiind identificate leziuni traumatice la acest nivel pe materialul cadaveric cranian restant postcombustional – se coroborează cu concluziile aceluiași Raport de autopsie, potrivit cărora la nivelul meningelui și focal au fost identificate edem pericelular și edem perivascular (a se avea în vedere faptul că edemul, în genere, are o cauză traumatică – nota apărării).
  • În concluzie, având în vedere constatarea edemurilor pe majoritatea organelor vitale descrise în raport, să se precizeze dacă în relația de cauzalitate a producerii acestora pot fi avute în vedere loviturile aplicate victimei sau dacă, dimpotrivă, cauza producerii acestora este, în exclusivitate, postcombustionala.
  • Inculpata solicită să se constate că ordonanța (procurorilor – n.r.) din 20.09.2022 este lipsită de fundament juridic în condițiile în care concluziile raportului de autopsie sunt destul de ambigue cu privire la analiza factorilor ce au determinat decesul victimei Mauro Donato Gada, în sensul că pe de o parte s-a apreciat că incendierea cadavrului nu a mai permis stabilirea cu exactitate a cauzei, felului și a datei morții victimei, însă pe de altă parte de excluderea factorilor traumatici anterior decesului în producerea edemurilor evidențiate pe majoritatea fragmentelor organelor vitale demonstrează caracterul nefondat al concluziei din raport, potrivit căreia aceste edemuri ar constitui în mod exclusiv un rezultat postombustional, concluzie inexactă din punct de vedere științific”, se arată în documentul citat.

Italianul, ademenit pentru a face sex și ucis cu bestialitate

În rechizitoriul întocmit, procurorii rețin că soții Bărbălău au premeditat uciderea italianului pentru a-i fura banii și bijuteriile:

  • „În noaptea de 06/07.05.2022, în timp ce se aflau la locuința din sector 5, București, (Bărbălău Valentin – n.r.) împreună cu (Bărbălău Carmeluța – n.r.), în urma unei înțelegeri prealabile între cei doi, l-au ademenit pe victima (Gadda Mauro Donato – n.r.), cetățean italian în vârstă de 60 ani, cu promisiunea că victima va întreține raporturi sexuale contra unei sume de bani cu (Bărbălău Carmeluța – n.r.) la locuința acesteia, precum și cu scopul de a sustrage cu violență bani sau alte bunuri de la (Gadda Mauro Donato – n.r.), iar (Bărbălău Valentin – n.r.) împreună cu (Bărbălău Carmeluța – n.r.) l-au agresat fizic pe victima (Gadda Mauro Donato – n.r.), lovindu-l în mod repetat în zona capului.
  • (Bărbălău Valentin – n.r.) și (Bărbălău Carmeluța – n.r.) l-au imobilizat pe (Gadda Mauro Donato – n.r.), legându-i cu un șiret brațele la spate și au astupat cavitatea bucală a victimei introducându-i o șosetă peste care au aplicat scotch, și apoi au sustras bijuteriile de aur pe care (Gadda Mauro Donato – n.r.) le avea asupra sa, carduri bancare și alte sume de bani în euro și lei aparținând victimei.
  • În urma loviturilor aplicate în mod repetat în zona capului, victima (Gadda Mauro Donato – n.r.) a decedat și apoi (Bărbălău Valentin – n.r.) și (Bărbălău Carmeluța – n.r.) l-au secționat la nivel abdominal, după care au transportat cele două părți ale cadavrului în autoturismul victimei pe str. Tangentei, din oraș Măgurele, jud.Ilfov, unde, folosind o substanță inflamabilă, au incendiat autoturismul, distrugându-l și distrugând cu intenție și cadavrul numitului (Gadda Mauro Donato – n.r.).
  • Totodată, în data de 06.05.2022 ora 23:41:39, inculpata (Bărbălău Carmeluța – n.r.) a efectuat în mod fraudulos, fără consimțământul titularului, o operațiune de retragere de numerar în cuantum de 200 RON de pe cardul bancar emis de ING Bank aparținând lui (Gadda Mauro Donato – n.r.), la bancomatul ATM 129 Banca Românească situat în Calea Rahovei, sector 5”, se arată în rechizitoriu.

Poliția din Germania a arestat un cetățean rus care a înjunghiat mortal doi bărbați ucraineni
Poliția din Germania a arestat un cetățean rus care a înjunghiat mortal doi bărbați ucraineni
Autoritățile germane au arestat, sâmbătă seară, 27 aprilie, un cetăţean rus suspectat de uciderea a doi cetăţeni ucraineni într-un mic oraş din sudul Germaniei, relatează dpa. Doi...
Crimă odioasă comisă de un român: ”Recunosc. L-am bătut până l-am omorât”. Criminalul va sta după gratii 30 de ani
Crimă odioasă comisă de un român: ”Recunosc. L-am bătut până l-am omorât”. Criminalul va sta după gratii 30 de ani
Daniel Ispas, un român în vârstă de 45 de ani, stabilit în Italia, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare după ce l-a ucis pe Mario Piozzi, managerul unei săli de jocuri de noroc din...
#italian mort, #cadavru incendiat, #crima, #Magurele, #Tribunalul Ilfov operational, #omor, #profanare de cadavre , #justitie