Atac sângeros în Statele Unite: Un mort și nouă răniți după ce mai mulți indivizi au deschis focul la parada victoriei în Super Bowl VIDEO

Miercuri, 14 Februarie 2024, ora 23:56
2213 citiri
Atac sângeros în Statele Unite: Un mort și nouă răniți după ce mai mulți indivizi au deschis focul la parada victoriei în Super Bowl VIDEO
Trei dintre răniţi se aflau în stare critică FOTO X

O persoană a fost ucisă, iar alte nouă au fost rănite - trei se aflau în stare critică, iar cinci în stare gravă - la Kansas City, unde miercuri, 14 februarie, la sfârşitul unei parade care sărbătorea victoria echipei Chiefs a lui Travis Kelce în Super Bowl, anunţă autorităţile din acest oraş din Missouri, în centrul Statelor Unite, relatează AFP.

Trei dintre răniţi se aflau în stare critică, iar cinci în stare gravă, a declarat AFP un reprezentant al pompierilor.

”Focuri de armă au fost trase în zona (Gării) Union Station. Vă cerem să părăsiţi zona”, a anunţat pe X Poliţia din Kansas City.

Poliţia a arestat două persoane înarmate, după tiruri, care au avut loc în parcarea Gării Union Station din Kansas City, au anunţat pe X forţele de ordine.

”Am adus două persoane înarmate în detenţie în vederea continuării anchetei”, precizează poliţia.

Poliţia a anunţat că ”încearcă în continuare să stabilească numărul victimelor”.

Mai multe persoane au fost atinse de gloanţe.

Un bărbat care purta echipament de jogging roşu se află între persoanele arestate, potrivit unor jurnalişti AFP.

Răniţii au fost plasaţi de către salvatori pe tărgi.

Forţe de ordine au fost desfăşurate în număr mare la faţa locului, iar perimetrul a fost izolat cu cordoane galbene, caracteristice scenei crimei în America.

Zeci de mii de oameni sărbătoreau miercuri echipa Chiefs, care a defilat pe străzile din Kansas City, pentru a-şi sărbători victoria de duminică în Super Bowl, cel mai mare eveniment anual al fotbalului american.

O coloană tradiţională de autobuze cu etaj a parcurs Grand Boulevard către fosta Gară Union Station, unde au avut loc tiruri de armă în timp ce parada se încheia.

Statele Unite plătesc un tribut greu răspândirii armelor de foc pe teritoriul american şi uşurinţei cu care americanii au acces la ele.

În America există mai multe erme individuale decât locuitori - un adult deţine cel puţin o armă de foc, iar aproape un adult din doi trăieşte într-o gospodărie în care se află o armă.

Consecinţa acestei proliferări este un nivel mare de morţi prin împuşcare, fără comparaţie cu nivelul altor ţări dezvoltate.

Aproximativ 49.000 de persoane au fost ucise prin împuşcare în 2021, după ce în 2020 au fost ucise 45.000, deja un record.

Este vorba despre peste 130 de morţi pe zi, dintre care peste jumătate sunt sinucideri.

Însă atacurile armate cu victime numeroase sunt cele mai marcante, ilustrând o prăpastie ideologică care îi desparte pe conservatori de progresişti în problema prevenirii acestor tragedii.

Istoria recentă a Americii este jalonată de carnagii, fără ca vreum loc al vieţii de zi cu zi să fie cruţat - întreprinderi, biserici, supermarketuri, discoteci, domeniul public, transportul în comun.

Unele dintre aceste masacre - mai ales cele comise în mediul şcolar - au şocat opinia publică, precum cel comis în 2012 de către un dezechilibrat într-o şcoală primară din Connecticut, în care a ucis 20 de copii de şase-şapte ani.

Congresul Statelor Unite nu a adoptat nicio lege ambiţioasă, iar numeroşi congresmeni se află sub influenţa puternicei National Rifle Association (NRA), cel mai important lobby american al armelor de foc.

Într-o ţară în care posibilitatea de a deţine arme de foc este considerată de milioane de americani un drept constituţional fundamental, singurele progrese legislative recente rămân marginale - generalizarea controlului antecedentelor judicare şi psihiarice înainte cumpărării unei arme.

Primul iubit al nepoatei Regelui Charles, găsit mort într-o cameră de hotel. Trecutul dubios al lui Paolo Luzzo
Primul iubit al nepoatei Regelui Charles, găsit mort într-o cameră de hotel. Trecutul dubios al lui Paolo Luzzo
Paolo Luzzo, în vârstă de 41 de ani, cu care Prințesa Beatrice, fiica prințului Andrew și nepoată a Regelui Charles, s-a întâlnit în urmă cu 18 ani, a fost găsit mort într-o cameră a...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Kansas Chiefs Super Bowl, #atac armat SUA, #mort , #Statele Unite