Meciul jenant pe care l-a făcut un fost lider WTA la Doha și o statistică incredibilă

Marti, 14 Februarie 2023, ora 21:34
3263 citiri
Meciul jenant pe care l-a făcut un fost lider WTA la Doha și o statistică incredibilă
Karolina Pliskova

Primul tur al turneului WTA 500 de la Doha (Qatar), dotat cu premii totale de 780.637 dolari, a adus o serie de rezultate neașteptate.

Jucătoarea care s-a remarcat în mod negativ este Karolina Pliskova, fost lider WTA, actualmente pe locul 19 în ierarhia feminină.

Ea a fost învinsă cu 6-1, 6-2 de Ekaterina Alexandrova (Rusia, locul 18 WTA), după un meci care a durat doar 52 de minute.

Pliskova a avut cifre îngrozitoare, iar în ceea ce privește al doilea serviciu ea a fost pe zero: a pierdut toate cele 13 mingi jucate în acest mod.

Victorii pentru Bencic și Kenin

Jucătoarea elveţiană de tenis Belinda Bencic (9 WTA, favorită nr. 7) s-a calificat marţi în optimile de finală ale ale turneului WTA 500 de la Doha (Qatar), dotat cu premii totale de 780.637 dolari, după ce a trecut lejer în două seturi, 6-0, 6-1, de bulgăroaica Viktoria Tomova (100 WTA), venită din calificări.

Bencic, campioana olimpică en titre, care a câştigat turneul WTA de la Abu Dhabi în urmă cu două zile, a avut nevoie de doar o oră de joc pentru a-şi adjudeca victoria, urmând ca în runda următoare să joace cu belarusa Victoria Azarenka (17 WTA).

Tot marţi, americanca Sofia Kenin (210 WTA) a trecut neaşteptat de uşor, cu 6-3, 6-1, de rusoaica Liudmila Samsonova, locul 15 WTA, cea care a fost învinsă duminică de Bencic în finala de la Abu Dhabi. Următoarea adversară a lui Kenin va fi altă rusoaică, Veronika Kudermetova (11 WTA).

Kenin, care a lipsit o perioadă din circuit, a avut cel mai bun sezon al său în 2020, când a cucerit titlul la Australian Open şi a jucat finala la Roland Garros.

Alte rezultate:

Beatriz Haddad Maia (Brazilia) - Paula Badosa (Spania) 7-6, 6-3

Danielle Collins (SUA) - Elise Mertens (Belgia) 6-4, 7-6 (8/6)

Petra Kvitova (Cehia) - Zhang Shuai (China) 7-5, 6-2

Jelena Ostapenko (Letonia) - Madison Keys (SUA) 7-5, 6-2.

Simona Halep nu e singura. O altă fostă lideră mondială s-a retras de la WTA Madrid. Cum profită Emma Răducanu
Simona Halep nu e singura. O altă fostă lideră mondială s-a retras de la WTA Madrid. Cum profită Emma Răducanu
Simona Halep nu va participa la turneul de categorie WTA 1000 Mutua Madrid Open, pentru care a primit wild card din partea organizatorilor, decizie de ultim moment care a fost luată și de o altă...
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
#Karolina Pliskova, #ekaterina alexandrova, #bencic, #samsonova, #kenin, #wta doha , #stiri tenis