Cine va mai crede?

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 22 Septembrie 2010, ora 13:47
2220 citiri
Cine va mai crede?

La doar cateva ore dupa meciul de pomina dintre Dinamo si FC Vaslui, suporterii "ros-albilor" lansau o ipoteza aproape imposibil de crezut, si anume ca favoritii lor ar fi cedat intentionat meciul moldovenilor in beneficiul propriilor conducatori si al agentiilor de pariuri.

Ca totul sa aduca si mai mult cu un scenariu SF, fanii dinamovisti afirmau chiar ca Ousmane N'Doye a ratat penaltiul intentionat, sutand in transversala!

Sigur, imediat au aparut si reactiile celor implicati si acuzati care au catalogat acuzatiile suporterilor dinamovisti ca fiind fantezii, prostii etc. Ba chiar patronul moldovenilor, Adrian Porumboiu, afirma ca e "prea de tot" sa pui un asemenea scenariu in seama agentiilor de pariuri sportive.

Dar chiar asa e?

Intr-un fotbal in care cei care se injura astazi, maine se pupa si isi dau mana pentru o colaborare, care a stat ani la randul sub semnul celebrei Cooperative, in care arbitri sunt facuti una cu pamantul dupa fiecare meci, chiar daca gresesc sau nu, intentionat sau nu, mai poate fi ceva considerat incredibil?

De ce sa nu-i credem ca fanii lui Dinamo care spun ca echipa lor face jocurile pariorilor intr-un fotbal dominat de aceasta activitate (agentiile de pariuri au sponsorizat chiar Liga 1, Liga 2 este sub semnul lor, echipe importante le au ca sponsori)?

Sau, de ce sa credem niste personaje ca Adrian Porumboiu, Cristi Borcea si restul celor care fac deliciul prezentatorilor de "stiri" sportive in fiecare zi? Cand au spus ei adevarul, in lunga perioada de cand sunt implicati, intr-un fel sau altul, in fotbalul romanesc?

Adrian Porumboiu are insa dreptate dintr-un anumit punct de vedere. Fostul arbitru spune, cat se poate de corect, ca fanii fotbalului din Romania au "mintea pusa pe doua rotile - una care nu se invarte si alta care o ia intr-o viteza maxima." Ce uita insa domnia sa sa mentioneze este faptul ca tocmai oameni ca el ne-au adus in aceasta stare. Uita cum chiar el striga, la toate posturile TV, de nenumarate blaturi facute de adversari sau chiar de propria echipa, uita cum si Cristi Borcea facea acelasi lucru, mai acid ce-i drept la adresa rivalelor.

Acum, cand ei sunt cei aratati cu degetul, si nu de un "coleg de breasla", ci de fanii care platesc bilete si consuma fotbalul, spun ca nu este adevarat. Si chiar daca ar spune ei adevarul, in momentul asta, cine mai este dispus sa-i creada?

Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat despre Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, că are o atitudine de tipul “noi suntem proşti şi dânsa e deşteaptă”. El...
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
#blat Dinamo Vaslui, #Porumboiu Borcea blat, #suporteri Dinamo acuza blat , #stiri Liga I
Comentarii
Poza srelu
srelu
rank 5
Dom'le, scrii prost si n-o faci prima data (lucru care de altfel este in perfecta concordanta cu "calitatea" articolelor pe teme sportive de pe ziare.com)