Messi, celebrat de presa europeana

Vineri, 09 Martie 2012, ora 22:39
5526 citiri
Messi, celebrat de presa europeana
Le matin

Cele 5 goluri marcate miercuri de jucatorul Barcelonei, Leo Messi, impotriva gruparii germane Bayer Leverkusen, record fara precedent in istoria Ligii Campionilor, au declansat o avalansa a superlativelor in media.

"Mana Domnului", titrau la unison cotidienele sportive Marca, El Mundo Deportivo si Sport, a doua zi dupa meciul dintre cele doua echipe, facand referinta atat la numarul de goluri inscrise de Messi in partida amintita, cat si la Maradona, ce marcase neregulamentar in finala Campionatului Mondial din Mexic (1986).

"A incepe un articol, spunand ca lui Messi ii este dificil sa explice nu pare acceptabil, dar poate ca asa este cel mai corect", aproape ca se scuza Marca, inainte de a prezenta lista recordurilor stabilite la numai 24 de ani de "Pulga", scrie Le Matin.

Dupa ce a egalat recordul golurilor inscrise in Liga Campionilor, celebrul fotbalist a stabilit intr-adevar o alta performanta in premiera din istoria acestei competitii. Daca cvintuplele reusite fusesera consemnate in fosta Cupa a Campionilor Europeni, nimeni nu mai realizase o asemenea isprava din 1993, cand s-a trecut la actualul format in care se desfasoara Liga Campionilor.

Messi are lumea fotbalului la picioare

"S-a spus ca miercuri seara pe Messi il durea capul. Un medic i-a dat o tableta de aspirina, poate marca Bayer, si gata!", a glumit jurnalul catalan Mundo Deportivo, amintindu-si ca argentinianul se plansese de o astfel de afectiune, inainte de meci.

Hagi, uluit de recordul lui Messi

Sub titlul "Uraganul Messi", El Pais explica faptul ca "nimeni nu este mai exigent cu el insusi decat Messi, care transforma fiecare meci in spectacol, asumandu-si chiar loviturile ce i se reproseaza, in zilele cand nu straluceste."

Si, ca o concluzie, Marca a tinut sa precizeze ca "un alt record era pe aproape sa fie doborat sub loviturile inspirate ale argentinianului. Doar 7 goluri il despart pe "Pulga" de cel mai mare mare marcator al FC Barcelona, Cesar Rodriguez. Messi este o masina care bulverseaza tot ce-i iese in cale"

Novak Djokovic, după Leo Messi. Lista câștigătorilor la Trofeele Laureus
Novak Djokovic, după Leo Messi. Lista câștigătorilor la Trofeele Laureus
Încă un premiu pentru Novak Djokovic. La cea de-a 25-a ediţie a Trofeelor Laureus, tenismanul sârb a fost desemnat Sportivul Anului, în urma sezonului 2023, în care a câştigat al 24-lea...
Recital Leo Messi la Inter Miami. Câte goluri a marcat argentinianul VIDEO
Recital Leo Messi la Inter Miami. Câte goluri a marcat argentinianul VIDEO
Echipa Inter Miami continuă să avanseze în Conferinţa de Est a MLS, după ce a învins duminică pe teren propriu formaţia Nashville, scor 3-1, graţie unei duble a lui Lionel Messi. Echipa...
#Leo Messi, #record fara precedent, #messi bayer leverkusen, #messi record champions league , #FC Barcelona