Marian Dragulescu, omul Mondialelor de gimnastica

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 19 Octombrie 2009, ora 07:15
3540 citiri
Marian Dragulescu, omul Mondialelor de gimnastica

Marian Dragulescu a uimit intreaga lume sportiva cu cele doua medalii de aur obtinute la Campinatele Mondiale de gimnastica, fiind considerat omul intrecerii de la Londra.

Performanta "Marocanului" este cu atat mai mare cu cat acesta a luat o pauza de aproximativ opt luni de zile, fiind chinuit de problemele medicale care l-au facut sa-si anunte retragerea dupa Olimpiada de la Beijing.

Prima medalie - aur la sol

Calificat in finala de la sol, Dragulescu a efectuat, sambata, un exercitiu foarte bun. Gimnastul nostru nu a gresit a fost sigur pe sine si a primit din partea juriului o nota foarte buna, 15,700.

Principalul favorit al finalei, japonezul Kohei Uchimura, obtine doar un 15,475 si romanul obtinea prima medalie de aur pentru tara noastra la intrecerea din 2009.

Regele sariturilor

Dupa uimitoarea performanta de sambata, Dragulescu a fost mult mai increzator in ziua urmatoare, in finala de la sarituri.

Intrat in concurs al treilea, "Marocanul" a inceput cu saritura care ii poarta numele. Nu gresise niciodata exercitiul inventat de el si nu a ratat nici acum iar juriul ii acorda nota 16,550.

Emotiile au venit in momentul in care Marian se pregatea de a doua saritura, cea care i-a dat atatea batai de cap in trecut. De data aceasta totul decurge foarte bine, romanul face doar un mic pas la aterizare, dar deja nu mai conteaza. 16,600 pentru al doilea exercitiu si Dragulescu castiga al doilea titlu mondial cu o medie de 16,575.

Romania, locul 3 in clasamentul pe medalii

Datorita evolutiei excelente a lui Dragulescu, a lui Flavius Koczi si a Anei Porgras, Romania a incheiat competitia pe locul 3 in clasamentul pe medalii, in urma Chinei si a Statelor Unite.

Foarte fericit dupa intrecerea londoneza, Dragulescu a declarat ca nu se astepta la cele doua titluri mondiale, obiectivul sau fiind calificarea in finalele pe aparate.

"Sunt foarte fericit, chiar am muncit pentru aceste doua medalii si ma bucur ca a iesit asa cum mi-am dorit. Elisabeta Lipa impreuna cu staff-ul de la sala si cu membrii familiei m-au convins sa revin. Inainte de aceasta competitie nu m-am gandit ca pot castiga doua medalii, doar sa intru in finala si de-acolo cum o vrea Dumnezeu.

Nu ma asteptam sa fie asa mare concurenta, poate credeam ca pot lua o medalie, dar nu sa castig ambele probe. Eu am dat tot ce am avut mai bun din mine, am luptat si am castigat. Orice competitie este grea, mai ales ca eu n-am mai concurat din 2006", a declarat Marian Dragulescu pentru Sport Total FM.

Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul Bucureşti a decis înscrierea lui Eugen Tomac în Registrul partidelor politice ca preşedinte al PMP. ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă PMP,...
#Marian Dragulescu, #Dragulescu campion mondial, #Campionate Mondiale gimnastica Londra , #stiri Marian Dragulescu