Beizadeaua lui Gino Iorgulescu află peste o lună sentința definitivă pentru omor. Avocat: „E trist să îți pierzi copilul, dar e trist și să ai un băiat ca Mario!”

Luni, 11 Septembrie 2023, ora 21:46
6573 citiri
Beizadeaua lui Gino Iorgulescu află peste o lună sentința definitivă pentru omor. Avocat: „E trist să îți pierzi copilul, dar e trist și să ai un băiat ca Mario!”
Gino Iorgulescu amenință că îi va da în judecată pe toți care susțin că „băiatul lui” era drogat. FOTO: Ziare.com

Mario Iorgulescu află pe data de 11 octombrie hotărârea definitivă din procesul în care a fost condamnat pe fond la 15 ani și 8 luni de pușcărie pentru accidentul mortal din septembrie 2019, atunci când s-a urcat la volan sub influența alcoolului și a cocaine. La ultimul termen al procesului, avocații lui Mario Iorgulescu au cerut trimiterea dosarului spre rejudecare și au susținut că acesta nu era nici beat, nici drogat, dar nici discernământ n-avea.

Apărarea lui Mario Iorgulescu mizează pe trimiterea dosarului spre rejudecare, după ce judecătorii Adrian Păcurar (președinte) și Cătălin Mircea Pavel de la Curtea de Apel București au respins și ședința de luni, 11 septembrie, cererea lui Gino Iorgulescu de schimbare a încadrării juridice a fiului său din omor în ucidere din culpă.

Reamintim că fiul lui Gino Iorgulescu se ascunde de justiție în Italia, nefiind prezent la niciun termen de judecată. El este reprezentat la proces de tatăl său, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, care îi este tutore legal. Gino Iorgulescu a obținut acest statut din partea unei instanţe italiene, pe motiv că Mario ar avea capacitate limitată de exercițiu, pe fondul problemelor psihice pe care le-ar avea. De altfel, avocații au adus dovezi că Mario Iorgulescu „se tratează” într-o clinică din Italia.

Ți-a plăcut articolul?
Vrem să producem mai multe, însă avem nevoie de susținerea ta. Orice donație contează pentru jurnalismul independent

La procesul de pe rolul Curții de Apel București, avocații lui Mario Iorgulescu au găsit ca motiv de nulitate a hotărârii pronunțate pe fond faptul că n-au fost citate la proces restaurantul „Trattoria Il Calcio” (societatea comercială pe numele căreia era achiziționat autoturismul Aston Martin) și nici banca Unicredit (cea care a acordat leasing-ul).

Avocat: „Ce a scris judecătoarea în motivare e de noapte minții!”

Ca argument pentru schimbarea de încadrare a faptei din omor cu intenție indirectă în ucidere din culpă, avocații au susținut că Mario Iorgulescu nu și-a propus să ucidă pe cineva, atunci când s-a urcat la volan.

  • „Cu privire la deosebirea dintre intenție și culpă s-a reținut în doctrină că principalul criteriu de determinare e atitudinea autorului. Temeiurile se referă exclusiv de percepția făptuitorului, nu a dumneavoastră ca judecători sau a noastră ca apărători. În prezenta cauză, situație e binecunoscută. Am apreciat că sunteți aplecat spre procedură, iar soluția trebuie să reflecte situația de fapt, nu presiunea publică.
  • Avea Mario Iorgulescu intenția, accepta el ideea uciderii unei persoane? Bineînțeles că nu! Cum putea Mario Iorgulescu să își dea seama, atunci când s-a suit la volan, că va întâlni un sens giratoriu complet nesemnalizat, că dacă lovește scuarul va intra pe contrasens?
  • Este halucinant că unui procuror i-a trecut prin cap să schimbe încadrarea (din ucidere din culpă în omor cu intenție indirectă – n.r), iar instanța de fond a acceptat!
  • Nu cerem achitarea, nu spunem că e nevinovat. Dar nu putem să nu observăm că victima nu purta centura de siguranță. Mario o purta și a scăpat! Totodată, nu putem să ignorăm faptul că și victima a depășit limita legală de viteză.
  • Judecătoarea fondului a scris în motivare că și dacă nu se întâmpla nimic, nu erau victime, tot ar fi fost încadrat la tentativă de omor cu intenție indirectă, ceea ce e de noaptea minții! E de „și judecătorii spun lucruri trăsnite”, a arătat avocatul Florin Durgheu.

Apărarea lui Mario Iorgulescu a mai susținut că expertiza care a stabilit faptul că acesta era beat și drogat în momentul accidentului e „lovită de nulitate”, deoarece Spitalul Elias, acolo unde i-au fost recoltate probele biologice, n-avea „acreditare” pentru acest lucru.

Gino Iorgulescu: „Băiatul meu n-a fost drogat!”

Ideea că Mario Iorgulescu era „fresh” când a ieșit din club și s-a izbit cu 143 de km/h în mașina care circula regulamentar pe sensul opus a fost enunțată cu recurență atât în sala de judecată, cât și la ieșire de către Gino Iorgulescu și avocatul lui.

Gino Iorgulescu amenință că îi va da în judecată pe toți cei care susțin că „băiatul” era beat și drogat.

„Eu vreau să vă spun ceva: că băiatul meu n-a fost drogat. Și cine mai spune că e drogat o să aibă o mare surpriză, că noi avem dovezi și o să plătească. O să îi chemăm în instanță. Așteptăm să fie corectitudine că până acuma a fost… Mario e un copil care n-are discernământ. Are momente când e lucid și momente când nu mai realizează ce vorbește și ce face”, a spus Gino Iorgulescu la ieșirea din instanță.

Întrebat dacă Mario Iorgulescu regretă fapta, tatăl acestuia a răspuns: „O dată regretă, o dată nu știe ce a făcut”.

Avocatul Florin Durgheu insistă la rândul său că Mario Iorgulescu nu era drogat, dar lasă să se înțeleagă că trage această concluzie din punct de vedere tehnic, în sensul că n-ar fi fost dovedit cu probe administrate legal acest lucru.

  • „Singura soluție legală e retrimiterea dosarului spre rejudecare, având în vedere lipsa de procedură cu domnul Gino Iorgulescu, lipsa de procedură cu societatea Trattoria il calcio care era utilizatorul autoturismului și lipsa de procedură cu societatea care acorda leasing-ul, respectiv Unicredit. Peste aceste nulități nu se poate trece.
  • Mario Iorgulescu nu era drogat. E depusă o expertiză extrajudiciară la dosar (realizată de domnule gorun, fost medic INML) din care rezultă că proba a fost viciată. În ceea ce privește alcoolemia acesta rezultă doar din proba de sânge, nu și în urină. În ceea ce privește drogul, a rezultat în urină, nu și în sânge. Una fără alta nu se poate. 100% substanțele au fost contaminate, lăsând la o parte că nu aveau voie (la Spitalul Elias – n.r.) să facă această prelevare, dar substanțele psihoactive acționează asupra creierului. Din urină cum poate să ajungă la creier?!
  • E trist să îți pierzi un copil în accident, dar e trist și să ai un copil în situația lui Mario Iorgulescu. Doamne-ferește!”, a spus avocatul la finalul procesului.

O pedeapsă de 15 ani și 8 luni de închisoare pentru Mario Iorgulescu

Mario Iorgulescu - fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Gino Iorgulescu - a fost condamnat pe fond vineri, 10 februarie, la o pedeapsă de 15 ani și 8 luni de închisoare pentru accidentul mortal pe care l-a comis în septembrie 2019, în timp ce conducea beat și drogat.

Fiul lui Gino Iorgulescu a fost găsit vinovat, în primă instanță, pentru omor și conducere sub influența alcoolului și a altor substanțe, infracțiuni a căror pedepse au fost contopite cu o mai veche condamnare pentru lipsire de libertate, reluând astfel o pedeapsă de 15 ani și 8 luni de închisoare.

În septembrie 2019, Mario Iorgulescu a produs un grav accident auto, după ce a consumat cocaină şi alcool.Imediat după producerea accidentului, Iorgulescu Jr. a fugit în Italia, unde spune că ar fi internat la o clinică.

În august 2020, el a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

Procurorii notează că, la data de 8 septembrie 2019, pe fondul unei crize de gelozie şi într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l şi fiind sub influenţa cocainei, intenţionând să se deplaseze din satul Gulia, comuna Tărtăşeşti, spre un club din Parcul Herăstrău, Mario Iorgulescu a condus un autoturism marca Aston Martin model DBS, cu o viteză ce depăşea cu mult viteza legală de 50 km/h în localitate, şi a pătruns pe culoarea roşie a semaforului cu viteza de 145 km/h în intersecţia dintre Şoseaua Chitilei şi Strada Teodor Neagoe.

Potrivit anchetatorilor, Mario Iorgulescu a accelerat până la 162 de km/h, în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda I, după care a urcat maşina cu partea stângă pe un scuar, apăsând la maximum pedala la un vehicul echipat cu un motor ce dezvoltă 700 de cai putere, şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală, la viteza de 143 km/h, cu un autoturism marca Audi, condus de un bărbat, care a decedat pe loc.

Din momentul în care a pătruns în intersecţie pe culoarea roşie a semaforului, Mario Iorgulescu nu a acţionat frâna, iar în momentul coliziunii pedala de acceleraţie era apăsată la maximum, explică procurorii.

Singura metodă prin care judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu se poate retrage din dosar. Avocat: „E o presupunere”
Singura metodă prin care judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu se poate retrage din dosar. Avocat: „E o presupunere”
Procesul lui Vlad Pascu va continua cu aceeași judecătoare, joi, 9 mai, la Judecătoria Mangalia. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu, cerere...
Procesul fraților Tate poate începe. Ce a decis Tribunalul București cu privire la ancheta DIICOT
Procesul fraților Tate poate începe. Ce a decis Tribunalul București cu privire la ancheta DIICOT
Tribunalul Bucureşti a dispus, vineri, 26 aprilie, începerea procesului în dosarul în care fraţii Tristan și Andrew Tate sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat,...
#Mario Iorgulescu, #Gino Iorgulescu presedinte LPF, #proces, #omor, #ucidere din culpa, #accident , #justitie