McDonald's isi cere scuze pentru o reclama

Vineri, 12 Aprilie 2013, ora 00:10
3307 citiri
McDonald's isi cere scuze pentru o reclama

Reprezentantii McDonald's si-au prezentat scuze pentru un afis de promovare al unuia dintre produsele sale, dupa ce mai multe persoane au considerat mesajul jignitor la adresa persoanelor cu afectiuni psihice.

Este vorba despre un afis publicitar amplasat la metroul din Boston, in care apare o femeie ce-si sprijina chipul in palma, vizibil tulburata, alaturi de urmatorul mesaj: "Nu esti singura. Milioane de oameni iubesc Big Mac". Alaturi de mesaj apare si indemnul de a suna la un numar de telefon, identificat ca fiind cel de la departamentul de marketing al lantului de restaurante fast-food.

Potrivit Huffington Post, reclama seamana izbitor de mult cu afisul unei campanii de promovare a liniei telefonice de ajutor pentru persoanele cu afectiuni psihice, lucru semnalat de reprezentanta unui ONG pe Internet. Aceasta a spus ca este o parodie la adresa celor care sufera de depresie si au nevoie de consiliere.

In timp ce pe Internet parerile au continuat sa fie impartite, a venit si reactia reprezentantilor McDonald's, care s-au dezis de afisul cu pricina, sustinand ca acesta este exclusiv creatia uneia dintre agentiile de publicitate cu care lucreaza si ca proiectul ce include afisul nu a fost aprobat de divizia centrala a lantului de fast-food.

"Putem confirma ca afisul nu a fost aprobat de McDonald's si ca, de indata ce am aflat de el, am dispus inlaturarea lui din toate locurile unde fusese pus. Agentiile de marketing si publicitate cu care lucram urmeaza un anumit proces pentru a ne asigura ca toate reclamele sunt in acord cu valorile brandului nostru, inainte de a le aproba. Din pacate, in acest caz, agentia de publicitate nu a respectat aceste reguli", a transmis conducerea McDonald's.

Pam Hamlin, presedintele agentiei de publicitate care a facut afisul a recunoscut ca nu au avut aprobarea McDonald's si ca a fost vorba despre "o greseala regretabila".

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#McConalds reclama jognitoare, #McDonalds reclama boli psihice, #McDonalds scuze afis publicitar , #stiri McDonalds