Amenzi drastice pentru televiziuni in cazul Ioanei Tufaru

Joi, 11 Octombrie 2012, ora 19:56
3981 citiri
Amenzi drastice pentru televiziuni in cazul Ioanei Tufaru
Foto: Arhiva

Consiliul National al Audiovizualului a amendat drastic televiziunile Antena 1 si Pro Tv, din cauza difuzarii unor imagini indecente cu Ioana Tufaru.

Astfel, Antena 1 a fost amendata cu 50.000 de lei pe motiv ca a incalcat legislatia privind protectia minorilor prin transmiterea imaginilor, iar Pro TV cu 30.000 de lei pentru difuzarea unei casete fara acordul Ioanei Tufaru, arata Pagina de Media.

Se pare ca CNA a primit 21 de reclamatii cu privire la prezentarea cazului in emisiunile "Acces Direct" si "Un show pacatos" de la Antena 1 si "Happy Hour" de la Pro TV.

Antena 1 a difuzat imagini cu Ioana Tufaru imbracata sumar,in lenjerie intima si ciorapi plasa, iar Pro TV o caseta in care ea povestea cum s-ar fi prostituat.

"Vreme de doi ani, Ioana Tufaru a fost ajutata prin intermediul televiziunii de diverse companii, ONG-uri. Nimeni nu a spus atunci ca Ioana Tufaru ar fi bolnava, toata lumea i-a plans de mila. Vreme de doi ani, cat i s-au platit operatiile sau dentistul, nimeni nu a spus nimic. Ea a fost prezenta la TV vreme de doi ani", a spus reprezentantul Pro TV.

Gelu Trandafir, membru CNA, a luat cuvantul. "De ce sa fi reactionat in acesti doi ani, pentru ca a fost ajutata? Acum a fost pusa in ipostaze neplacute. Una e cand ajuti pe cineva si alta e cand il pui in situatii umilitoare", a comentat acesta.

Mirela Bomboe, reprezentantul Antena Group, a declarat ca toate filmarile din apartamentul fiicei Andei Calugareanu au fost facute cu acordul ei.

"Sunt extrem de necajit ca s-a facut din drama unei mari actrite un subiect de tabloid. V-ati batut joc de memoria unei actrite fabuloase. Mi-a fost studenta si dintre toti studentii ea a fost cel mai teribil student. Era tulburata de nefericirea de a avea un astfel de copil. Ati construit subiectul pentru ca ajutorul dat fetei n-a fost dezinteresat pentru ca acum ii reprosati ca ati ajutat-o", a spus Mihai Malaimare, membru CNA.

Ioana Tufaru a inceput sa apara la emisiunile televizate in urma cu cativa ani, pe cand cantarea 215 kilograme. In urma unei operatii de micsoare de stomac, aceasta a reusit sa slabeasca 120 de kilograme, insa de atunci a inceput sa faca turul emisiunilor tip tabloid in cadrul carora au fost difuzate imagini pe care CNA le-a considerat indecente.

OTV si TVR 1, amendate pentru depasirea timpului alocat publicitatii

In aceeasi sedinta, CNA a decis sa sanctioneze OTV si TVR 1 pentru depasirea timpului de 12 minute pe ora alocat publicitatii, respectiv 8 minute pe ora pentru televiziunea publica, potrivit unui comunicat de presa remis Ziare.com

Astfel, OTV si TVR 1 au primit cate o amenda in cuantum de 10.000 lei, in timp ce Realitatea TV a primit o somatie publica.

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#amenzi caz Ioana Tufaru, #amenzi televiziuni Ioana Tufaru, #CNA amenzi Ioana Tufaru , #CNA