CNA, bun de plata dupa ce a pierdut procesul cu o persoana fizica - Cat are de dat

Marti, 03 Decembrie 2013, ora 20:13
2369 citiri
CNA, bun de plata dupa ce a pierdut procesul cu o persoana fizica - Cat are de dat

CNA trebuie sa plateasca suma de circa 2.500 de lei (cheltuieli de judecata), dupa ce a pierdut un proces cu o persoana fizica - Denisa Gabriela Bogdan -, care a dat in judecata Consiliul in 2012, pentru ca nu i-a fost acordat dreptul la replica solicitat la televiziunea Mix TV din Brasov.

Denisa Gabriela Bogdan a dat in judecata Consiliul National al Audiovizualului (CNA) in data de 6 iunie 2012, la Curtea de Apel Brasov, cerand anularea Deciziei CNA numarul 8514 din 17 mai 2012.

Prin acea decizie, CNA a respins solicitarea Denisei Gabriela Bogdan care solicita ca televiziunea Mix TV din Brasov sa ii acorde dreptul la replica, in urma difuzarii unei editii a emisiunii "Momentul adevarului", in luna martie 2012.

In 24 iulie 2012, Curtea de Apel Brasov a admis actiunea formulata de Denisa Gabriela Bogdan in contradictoriu cu CNA si a dispus anularea Deciziei nr. 8514/17.05.2012 a CNA. De asemenea, Curtea de Apel Brasov a trimis plangerea Denisei Gabriela Bogdan la CNA pentru solutionarea pe fond. In plus, instanta a obligat CNA sa plateasca reclamantei suma de 2508,60 lei cu titlu de cheltuieli de judecata.

Decizia a fost atacata cu recurs de CNA, insa recursul a fost pierdut definitiv si irevocabil, potrivit informatiilor prezentate in sedinta CNA de marti.

In sedinta de marti, CNA a luat o decizie prin care obliga televiziunea Mix TV din Brasov sa ii acorde, pana la sfarsitul acestui an, dreptul la replica Denisei Gabriela Bogdan. Decizia a fost luata la propunerea Laurei Georgescu, presedintele CNA, cu unanimitate de voturi.

Totodata, Laura Georgescu a cerut reprezentantilor CNA monitorizare zilnica a postului Mix TV, sa i se prezinte istoricul controalelor facute de Consiliu la acest radiodifuzor si sa o invite pe realizatoarea emisiunii "Momentul adevarului" la prima sedinta a CNA din 2014.

Totodata, potrivit informatiilor prezentate in sedinta de marti a CNA, tema emisiunii "Momentul adevarului" reclamate a fost "Atentie cui dati banii daca aveti probleme de sanatate". In emisiune a intervenit telefonic la un moment dat sotul Denisei Gabriela Bogdan, care este manager al unei clinici medicale private. Acesta insa a considerat ca nu si-a putut exprima punctul de vedere.

Ulterior, Denisa Gabriela Bogdan a solicitat un drept la replica postului Mix TV, insa acesta nu i-a fost acordat. Reprezentantii televiziunii Mix TV au transmis la momentul respectiv o adresa Consiliului National al Audiovizualului, precizand ca, din punctul lor de vedere, prin declaratia luata sotului Denisei Gabriela Bogdan a fost respectat principiul audiatur et altera pars, prevazut in legislatia audiovizualului.

Din acest motiv, Denisa Gabriela Bogdan s-a adresat ulterior CNA.

Licenta audiovizuala a televiziunii Mix TV din Brasov este detinuta de societatea Canaris SRL, al carei asociat unic este Aristotel Cancescu, presedintele Consiliului Judetean Brasov.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#CNA pierdut proces persoana fizica, #CNA pierdut proces daune, #proces CNA Denisa Gabriela Bogdan , #CNA