Serviciu online pentru pusculita bloggerilor romani

Miercuri, 27 August 2008, ora 17:30
1139 citiri
Serviciu online pentru pusculita bloggerilor romani

Bloggerii romani ies incet-incet din copilarie si se maturizeaza pe piata media, inaintarea in varsta si experienta obligandu-i la cautarea de resurse financiare, nu numai de surse de informare.

Publicitatea online, cu ramificatiile ei de e-marketing, agentii, brand manageri si copy writeri, cauta sa cucereasca si blogosfera.

Bloggerii pot sa castige un ban cinstit, nu doar sa dezvaluie stiri-bomba, uneori la adapostul anonimatului, alteori pentru ca autocenzura ii amuteste in redactiile care ii platesc.

Blog-urile romanesti se afla intr-o puternica ascensiune: ziaristi, oameni politici sau scriitori si-au creat blog-uri, spatii unde dau replici acuzatiilor, isi povestesc amintiri de vacanta ori isi diseca angoasele, expunandu-se comentariilor internautilor.

Nu de putine ori, de pe blog-uri pornesc adevarate scandaluri de presa, televiziunile si ziarele preluand pentru zile intregi dezvaluirile de cateva randuri de pe un blog, daca ar fi sa amintim aici cel mai recent caz, al expozitiei "poneiului roz cu svastica" de la New York, subiect pornit de pe blog-ul lui Andrei Badin.

Nu se cunoaste o cifra oficiala, unanim acceptata, a numarului blog-urilor romanesti, dar unele estimari indica un numar de aproximativ 35.000 de blog-uri, din care numai o treime sunt active.

Banipepost.com, bani pentru bloggerii romani

De curand, a aparut in Romania un nou serviciu de publicitate pentru blog-uri. BaniPePost.com a fost lansat de Everest iTech Ltd din Canada impreuna cu Netpress Consulting din Romania.

Razvan Serbu, directorul general al Netpress Consulting, este de parere ca "cei care spuneau pana ieri pe blog-ul lor ca si-au cumparat un nou telefon celular ultraperformant pot face de azi acelasi lucru fiind platiti pentru asta", dupa cum sustine intr-un comunicat remis Ziare.com.

Noul serviciu faciliteaza legatura intre companii si bloggeri, fiind varianta romaneasca a lui Pay-Per-Post ce functioneaza in SUA.

Activitatea noului serviciu de publicitate se va desfasura in Romania, dar serverele si toata logistica aplicatiei sunt localizate in Canada.

Companiile pot obtine avantaje majore de pe urma acestui tip de promovare: pentru un pret similar unei reclame traditionale, firmele pot obtine sute de articole care inunda Internetul cu informatii despre produsele lor.

Functionarea Banipepost.com in 6 pasi

1. O companie vrea sa promoveze un produs. 2. Compania creeaza o oferta prin care isi descrie produsul. 3. Compania aloca oferta bloggerilor in functie de rank si categoria blog-ului. 4. Bloggerii vad oferta si, daca ii intereseaza, scriu despre ea pe blog-ul propriu. 5. Banipepost.com (BPP) verifica articolul si il aproba, in cazul in care indeplineste cerintele. 6. Banipepost.com faciliteaza plata pentru bloggeri.

Pentru a putea scrie articole platite, un blogger inregistrat la BPP trebuie sa isi adauge cel putin un blog in cont, iar blog-ul trebuie sa aiba continut original si sa nu contina si nici sa nu promoveze violenta, drogurile, continut ilegal sau pornografic.

Una dintre cele mai interesante caracteristici al acestui tip de promovare este ca articolele publicate de bloggeri pot fi comentate chiar de vizitatorii blog-ului.

Relatia dintre blogger si cititorii lui se dezvolta, iar calitatea articolelor bloggerului este garantia castigarii si fidelizarii cititorilor.

De unde si noile intrebari ale autorului de blog: despre ce merita sa scriu, ce ma reprezinta, chiar totul e de vanzare, e numele meu mai important decat acest brand de care imi leg numele etc.

Bloggerii din UE, obligati sa isi dezvaluie identitatea si finantatorii

Explozia numarului blog-urilor si cresterea interesului pentru cat si cum se poate castiga din blogosfera, odata cu aparitia noului serviciu BPP, vin la doar o luna dupa ce o europarlamentara din Estonia, fosta jurnalista, a propus Legislativului de la Bruxelles ca bloggerii sa isi dezvaluie identitatea si motivele pentru care publica textele online.

Un proiect de Raport al Comisiei pentru Cultura si Educatie a Parlamentului European, initiat de Marianne Mikko din grupul Socialist, arata ca "este nevoie de un fel de eticheta de calitate aplicata asupra blog-urilor si a bloggerilor, ale caror identitate si motive pentru a scrie pe blog trebuie facute publice".

Autoarea proiectului este de parere ca blog-urile "au fost pana acum un loc al bunelor intentii", dar semnaleaza riscul ca, odata cu dezvoltarea blogosferei, acestea pot deveni "o sursa de poluare a ciberspatiului".

"In cazul blog-urilor ar trebui stabilite masuri legale pentru a fi folosite in eventualitatea unor procese legate de continutul articolelor si pentru a stabili un drept la replica al celor vizati de acestea" si cere o "eticheta de calitate aplicata asupra blog-urilor si a bloggerilor", mai subliniaza documentul.

Blog-urile reprezinta un mijloc de exprimare folosit din ce in ce mai mult de profesionistii din mijloacele de informare in masa, precum si de persoane private, iar statutul autorilor si editorilor, inclusiv cel juridic, nu este nici stabilit, nici indicat in mod clar cititorilor acestora, ceea ce cauzeaza incertitudini cu privire la impartialitate, protejarea surselor, aplicabilitatea codurilor de etica si stabilirea responsabilitatii in caz de litigiu, considera europarlamentara.

Preocuparea europarlamentarilor din Comisia de Cultura vine si din faptul ca, in cursul ultimului deceniu, au aparut noi canale de informare in masa, precum si din faptul ca o cota crescanda din veniturile provenite din publicitate, incasate de site-uri, reprezinta o sursa de ingrijorare pentru presa scrisa traditionala.

Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
#blog, #site, #Internet, #blogger, #banipepost, #publicitate , #mass media